Het waterleidingsbedrijf Oasen in het Nederlandse Gouda gaat voortaan zijn klanten met een sms-bericht waarschuwen wanneer er mogelijk iets mis is met het drinkwater. Oasen wil zo mensen sneller bereiken in geval van nood.

Dat er nood is aan een dergelijk waarschuwingssyteem, moet blijken uit het voorbeeld dat Oasen aanhaalt in Alphen aan den Rijn. Vorig jaar viel daar de leidingdruk weg, waardoor het gevaar reëel was dat grondwater in de waterleiding terechtkwam. Uit voorzorg werden toen tienduizenden folders verspreid om mensen te waarschuwen voor het potentieel met bacteriën besmette water. Volgens Oasen duurde het uren vooraleer alle folders verspreid waren en bleek achteraf dat ongeveer de helft de folder niet eens doorgenomen had.

Het sms-waarschuwingssysteem zal volgens Oasen alleen ingezet worden wanneer duizenden klanten tegelijkertijd moeten bereikt worden. Overigens zal ook de vaste telefoon in het systeem opgenomen worden. Via het vaste net zal dan geen sms verstuurd worden, maar wel een vooraf ingesproken bericht.

Het waterleidingsbedrijf Oasen in het Nederlandse Gouda gaat voortaan zijn klanten met een sms-bericht waarschuwen wanneer er mogelijk iets mis is met het drinkwater. Oasen wil zo mensen sneller bereiken in geval van nood. Dat er nood is aan een dergelijk waarschuwingssyteem, moet blijken uit het voorbeeld dat Oasen aanhaalt in Alphen aan den Rijn. Vorig jaar viel daar de leidingdruk weg, waardoor het gevaar reëel was dat grondwater in de waterleiding terechtkwam. Uit voorzorg werden toen tienduizenden folders verspreid om mensen te waarschuwen voor het potentieel met bacteriën besmette water. Volgens Oasen duurde het uren vooraleer alle folders verspreid waren en bleek achteraf dat ongeveer de helft de folder niet eens doorgenomen had. Het sms-waarschuwingssysteem zal volgens Oasen alleen ingezet worden wanneer duizenden klanten tegelijkertijd moeten bereikt worden. Overigens zal ook de vaste telefoon in het systeem opgenomen worden. Via het vaste net zal dan geen sms verstuurd worden, maar wel een vooraf ingesproken bericht.