Snap Inc heeft de aanvraag volgens persbureau Reuters op vertrouwelijke basis ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Nadere details, bijvoorbeeld over het bedrag dat het bedrijf wil ophalen of wanneer de beoogde beursgang precies zal plaatsvinden, werden niet vermeld.

25 miljard dollar

Amerikaanse media meldden eerder dat Snap zo'n 4 miljard dollar wil ophalen met een beursgang. In totaal zou door de marktintroductie aan de onderneming een prijskaartje van mogelijk ruim 25 miljard dollar komen te hangen.

Alibaba

Het zou daarmee de grootste beursgang in de Verenigde Staten kunnen worden sinds Alibaba in september 2014 debuteerde op de beurs van New York. De Chinese internetmarktplaats haalde destijds een recordbedrag van zo'n 22 miljard dollar op.

(Belga/WK)

Snap Inc heeft de aanvraag volgens persbureau Reuters op vertrouwelijke basis ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Nadere details, bijvoorbeeld over het bedrag dat het bedrijf wil ophalen of wanneer de beoogde beursgang precies zal plaatsvinden, werden niet vermeld.25 miljard dollar Amerikaanse media meldden eerder dat Snap zo'n 4 miljard dollar wil ophalen met een beursgang. In totaal zou door de marktintroductie aan de onderneming een prijskaartje van mogelijk ruim 25 miljard dollar komen te hangen.Alibaba Het zou daarmee de grootste beursgang in de Verenigde Staten kunnen worden sinds Alibaba in september 2014 debuteerde op de beurs van New York. De Chinese internetmarktplaats haalde destijds een recordbedrag van zo'n 22 miljard dollar op.(Belga/WK)