Wat bij Snapchat opvalt, is dat de dienst nog altijd groeit. En flink ook. In het afgelopen halfjaar zijn er 40 miljoen dagelijkse gebruikers bijgekomen. De groei van Snapchat moet Twitter dan ook aan het denken zetten. De microblogdienst krijgt al jaren het verwijt te weinig nieuwe gebruikers te werven en ook te weinig nieuwe content te genereren. Steeds vaker wordt over Twitter gezegd dat het vooral een medium is voor politici, reclamemakers en journalisten terwijl Snapchat een veel algemener, en bovendien veel jonger, publiek heeft.

Ook Twitter-oprichter en CEO Jack Dorsey ziet in dat het anders moet met zijn bedrijf. Woensdag zei hij tegen Recode dat Twitter soms te ingewikkeld is en dat hij er alles aan zal doen om de dienst te verbeteren.

(ANP/WK)

Wat bij Snapchat opvalt, is dat de dienst nog altijd groeit. En flink ook. In het afgelopen halfjaar zijn er 40 miljoen dagelijkse gebruikers bijgekomen. De groei van Snapchat moet Twitter dan ook aan het denken zetten. De microblogdienst krijgt al jaren het verwijt te weinig nieuwe gebruikers te werven en ook te weinig nieuwe content te genereren. Steeds vaker wordt over Twitter gezegd dat het vooral een medium is voor politici, reclamemakers en journalisten terwijl Snapchat een veel algemener, en bovendien veel jonger, publiek heeft.Ook Twitter-oprichter en CEO Jack Dorsey ziet in dat het anders moet met zijn bedrijf. Woensdag zei hij tegen Recode dat Twitter soms te ingewikkeld is en dat hij er alles aan zal doen om de dienst te verbeteren.(ANP/WK)