De K-computer in Japan, de snelste ter wereld, heeft zijn eigen record verpulverd. De computer doorbrak de grens van 10 petaflops.

De computer werd ontwikkeld door Fujitsu en gebouwd in Kobe, in het Riken Advanced Institute for Computational Science. Een flops (floating point operations per second of zwevende kommabewerkingen per seconde) is een eenheid die wordt gebruikt om de rekenkracht van CPU's aan te duiden. De K-computer haalde begin oktober 10,51 petaflops, of 10,51 miljoen miljard berekeningen per seconde.

De K-computer zit in de definitieve configuratiefase telt nu 88.128 processoren met elk 8 kernen. De supercomputer stond in juni al op de eerste plaats in de TOP500, de lijst met meest performante computers ter wereld, en was toen nog goed voor een ook al sensationele 8 petaflops.

Bron: Belga

De K-computer in Japan, de snelste ter wereld, heeft zijn eigen record verpulverd. De computer doorbrak de grens van 10 petaflops. De computer werd ontwikkeld door Fujitsu en gebouwd in Kobe, in het Riken Advanced Institute for Computational Science. Een flops (floating point operations per second of zwevende kommabewerkingen per seconde) is een eenheid die wordt gebruikt om de rekenkracht van CPU's aan te duiden. De K-computer haalde begin oktober 10,51 petaflops, of 10,51 miljoen miljard berekeningen per seconde. De K-computer zit in de definitieve configuratiefase telt nu 88.128 processoren met elk 8 kernen. De supercomputer stond in juni al op de eerste plaats in de TOP500, de lijst met meest performante computers ter wereld, en was toen nog goed voor een ook al sensationele 8 petaflops. Bron: Belga