Documentairemaakster Laura Poitras heeft met Citizenfour, zopas in première gegaan in New York, een portret van Edward Snowden gemaakt.

Op het einde van die documentaire zien en hoor je Glenn Greenwald - de journalist die de NSA-praktijken voor het eerst naar buiten bracht in The Guardian - aan Snowden vertellen dat er 'een tweede bron' is binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Snowden lijkt verbaasd te zijn over de hoeveelheid informatie die deze bron allemaal in zijn bezit zou hebben. De tweede klokkenluider wist bijvoorbeeld hoeveel mensen er door de Amerikaanse overheid op de watchlist van potentiële bedreigingen of verdachten gezet waren: 1,2 miljoen.

In augustus waren er al geruchten over een tweede klokkenluider. Die lijken nu dus bevestigd te zijn.

De trailer van Citizenfour:

Documentairemaakster Laura Poitras heeft met Citizenfour, zopas in première gegaan in New York, een portret van Edward Snowden gemaakt. Op het einde van die documentaire zien en hoor je Glenn Greenwald - de journalist die de NSA-praktijken voor het eerst naar buiten bracht in The Guardian - aan Snowden vertellen dat er 'een tweede bron' is binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten. Snowden lijkt verbaasd te zijn over de hoeveelheid informatie die deze bron allemaal in zijn bezit zou hebben. De tweede klokkenluider wist bijvoorbeeld hoeveel mensen er door de Amerikaanse overheid op de watchlist van potentiële bedreigingen of verdachten gezet waren: 1,2 miljoen. In augustus waren er al geruchten over een tweede klokkenluider. Die lijken nu dus bevestigd te zijn.De trailer van Citizenfour: