Aangezien de NSA zijn afluisterpraktijken slechts met behulp van sterke database-technologie aankan, ligt het allicht voor de hand dat Oracle minder happig is om zijn naam te verbinden met een film.... over spionnen. De nieuwste Clancy-film - "Jack Ryan: Shadow Recruit" - had nochtans volgens The Financial Times de Oracle producten in de kijker moeten zetten, in het kader van een 'product placement' overeenkomst. In een late fase van de productie zou Oracle evenwel hebben gevraagd de verwijzingen naar het bedrijf uit de film te halen, en dat zou naar verluidt te maken hebben met de Snowden onthullingen. Oracle, noch de producenten bevestigden dit overigens. Oracle zou niet voor de kosten van de verwijdering hebben opgedraaid, maar zouden wel hun initiële investering in de film niet terugkrijgen.

The Financial Times wijst overigens op het groeiend belang van 'product placement'-overeenkomsten - waarbij de producten en/of de naam en het logo van een bedrijf prominent in beeld komen - voor onder meer hi-tech bedrijven. Zo heeft filmproducent Sony Pictures onder meer Sony's Vaio pc's en smartphones royaal in beeld gebracht. De wereldwijde markt voor product placment in film- en tv-producties zou op jaarbasis al 8,25 miljard dollar bedragen.

Overigens zijn er ook Oracle-familiebanden met de betrokken film, want Larry Ellison's zoon David leidt Skydance, het bedrijf dat de Jack Ryan film heeft ge-coproduceerd. Andere films waar Skydance heeft aan meegewerkt zijn onder meer World War Z en Mission Impossible: Ghost Protocol. De Ellison familie is overigens heel erg betrokken bij de film-business, met David's zuster Megan actief in haar eigen 'independent' productiehuis, Annapurna Pictures. Dit jaar spant ze de kroon door als eerste vrouwelijke producent (en pas als derde ooit) met twee films in een zelfde jaar mee te dingen naar een Oscar. Haar films - Her en American Hustle - vergaarden niet minder dan 17 Oscar-nominaties, meteen "the most ever for a producer in history," aldus een trotse vader Larry Ellison.

Aangezien de NSA zijn afluisterpraktijken slechts met behulp van sterke database-technologie aankan, ligt het allicht voor de hand dat Oracle minder happig is om zijn naam te verbinden met een film.... over spionnen. De nieuwste Clancy-film - "Jack Ryan: Shadow Recruit" - had nochtans volgens The Financial Times de Oracle producten in de kijker moeten zetten, in het kader van een 'product placement' overeenkomst. In een late fase van de productie zou Oracle evenwel hebben gevraagd de verwijzingen naar het bedrijf uit de film te halen, en dat zou naar verluidt te maken hebben met de Snowden onthullingen. Oracle, noch de producenten bevestigden dit overigens. Oracle zou niet voor de kosten van de verwijdering hebben opgedraaid, maar zouden wel hun initiële investering in de film niet terugkrijgen.The Financial Times wijst overigens op het groeiend belang van 'product placement'-overeenkomsten - waarbij de producten en/of de naam en het logo van een bedrijf prominent in beeld komen - voor onder meer hi-tech bedrijven. Zo heeft filmproducent Sony Pictures onder meer Sony's Vaio pc's en smartphones royaal in beeld gebracht. De wereldwijde markt voor product placment in film- en tv-producties zou op jaarbasis al 8,25 miljard dollar bedragen.Overigens zijn er ook Oracle-familiebanden met de betrokken film, want Larry Ellison's zoon David leidt Skydance, het bedrijf dat de Jack Ryan film heeft ge-coproduceerd. Andere films waar Skydance heeft aan meegewerkt zijn onder meer World War Z en Mission Impossible: Ghost Protocol. De Ellison familie is overigens heel erg betrokken bij de film-business, met David's zuster Megan actief in haar eigen 'independent' productiehuis, Annapurna Pictures. Dit jaar spant ze de kroon door als eerste vrouwelijke producent (en pas als derde ooit) met twee films in een zelfde jaar mee te dingen naar een Oscar. Haar films - Her en American Hustle - vergaarden niet minder dan 17 Oscar-nominaties, meteen "the most ever for a producer in history," aldus een trotse vader Larry Ellison.