"We beginnen de open regering in te ruilen voor puur autoritarisme, een regering die niet gebaseerd is op het principe van toestemming van mensen die begrijpen wat de regering aan activiteiten ontplooit, maar gebaseerd is op persoonlijkheden, op een vertrouwen in beweringen, een vertrouwen in de hoop dat de regering het juiste doet", aldus Snowden.

De Amerikaanse regering beloofde in 2013, na de onthullingen over de spionagepraktijken van de VS door Snowden, dat er geen sprake zou zijn van willekeurige spionage. Snowden vraagt zich hardop af of dat beleid nog wel wordt voortgezet onder een nieuwe regering 'die heel andere waarden nastreeft'.

Uitlevering

Op Twitter vroeg eerder deze week al iemand of hij niet bang was dat Russisch president Vladimir Poetin hem uit zou leveren aan Trump. Maar Snowden ziet liever een wereld waarin hij vervolgt wordt, dan 'we accepteren dat meningen gevaarlijk zijn'.

(ANP/WK)

"We beginnen de open regering in te ruilen voor puur autoritarisme, een regering die niet gebaseerd is op het principe van toestemming van mensen die begrijpen wat de regering aan activiteiten ontplooit, maar gebaseerd is op persoonlijkheden, op een vertrouwen in beweringen, een vertrouwen in de hoop dat de regering het juiste doet", aldus Snowden.De Amerikaanse regering beloofde in 2013, na de onthullingen over de spionagepraktijken van de VS door Snowden, dat er geen sprake zou zijn van willekeurige spionage. Snowden vraagt zich hardop af of dat beleid nog wel wordt voortgezet onder een nieuwe regering 'die heel andere waarden nastreeft'.UitleveringOp Twitter vroeg eerder deze week al iemand of hij niet bang was dat Russisch president Vladimir Poetin hem uit zou leveren aan Trump. Maar Snowden ziet liever een wereld waarin hij vervolgt wordt, dan 'we accepteren dat meningen gevaarlijk zijn'.(ANP/WK)