Volgens Verheijen is actief gebruik van WhatsApp goed voor spelling in schoolteksten: ''Vooral bij tieners leidt het tot minder spelfouten. En jongeren die sociale media op een actieve en talig creatieve manier gebruiken, schrijven juist schoolteksten van hogere kwaliteit.''

Wie echter alleen maar een beetje andermans berichtjes ontvangt, gaat wel slechter schrijven, ''met name lager opgeleide jongeren", aldus Verheijen van de Radboud. Ook presteren jongeren die op sociale media vertrouwen op woordvoorspellers en autocorrectie volgens haar slechter op school wat betreft spelling.

Verheijen deed een studie naar de teksten van sms'jes, tweets, WhatsApp-berichten en MSN-chats van jongeren. Ze nam een enquête af en testte schrijfvaardigheid.

Volgens Verheijen is actief gebruik van WhatsApp goed voor spelling in schoolteksten: ''Vooral bij tieners leidt het tot minder spelfouten. En jongeren die sociale media op een actieve en talig creatieve manier gebruiken, schrijven juist schoolteksten van hogere kwaliteit.''Wie echter alleen maar een beetje andermans berichtjes ontvangt, gaat wel slechter schrijven, ''met name lager opgeleide jongeren", aldus Verheijen van de Radboud. Ook presteren jongeren die op sociale media vertrouwen op woordvoorspellers en autocorrectie volgens haar slechter op school wat betreft spelling.Verheijen deed een studie naar de teksten van sms'jes, tweets, WhatsApp-berichten en MSN-chats van jongeren. Ze nam een enquête af en testte schrijfvaardigheid.