Sociale netwerksites genre LinkedIn en Facebook blijken qua websiteprestaties maar pover, zo concludeert monitoringspecialist WatchMouse uit eigen onderzoek. Facebook blijkt zelfs het zwakst te scoren.

WatchMouse onderzocht de 104 websites die vernoemd staan op de [Engelstalige Wikipedia-pagina over 'social networking']. Het bedrijf mat hoe snel een website beschikbaar is voor de gebruiker, dus hoe snel een website moet laden. De [resultaten] goot het bedrijf in een 'Site Performance Index' (SPI).

Een SPI-score boven de 1000 is volgens WatchMouse veel te traag voor een populaire website. Uit het onderzoek blijkt veel bekende websites, zoals Twitter, Windows Live Spaces, Friendster of Last.fm, ver boven de 1000 zitten. Opvallend is dat het razende populaire Facebook met een score van 6629 gebeiteld zit op de laatste plaats. WatchMouse vindt dat zorgwekkend, aangezien onderzoek uitwijst dat internauten gemiddeld niet langer dan 4 seconden willen wachten op een webpagina.

"Het is interessant dat zulke populaire netwerksites zo slecht presteren," aldus Mark Pors, cto bij WatchMouse in een persbericht. "Het is verrassend dat ze zoveel gebruikers hebben, terwijl ze zulke slechte service leveren. Met de Ajax-technologie (die de meeste sites gebruiken) zouden ze effectiever moeten kunnen werken. De bewuste sites zullen aan de slag moeten gaan en hun prestaties moeten verbeteren, willen ze populair blijven."

Nummer 1 is Faceparty met een SPI van 303, gevolgd door Tagged.com en aSmallWorld. Het Belgische Netlog mag evenzeer een pluim op z'n hoed steken met een SPI van 586. Daarmee haalt het een 13de plaats.

Sociale netwerksites genre LinkedIn en Facebook blijken qua websiteprestaties maar pover, zo concludeert monitoringspecialist WatchMouse uit eigen onderzoek. Facebook blijkt zelfs het zwakst te scoren. WatchMouse onderzocht de 104 websites die vernoemd staan op de [Engelstalige Wikipedia-pagina over 'social networking']. Het bedrijf mat hoe snel een website beschikbaar is voor de gebruiker, dus hoe snel een website moet laden. De [resultaten] goot het bedrijf in een 'Site Performance Index' (SPI). Een SPI-score boven de 1000 is volgens WatchMouse veel te traag voor een populaire website. Uit het onderzoek blijkt veel bekende websites, zoals Twitter, Windows Live Spaces, Friendster of Last.fm, ver boven de 1000 zitten. Opvallend is dat het razende populaire Facebook met een score van 6629 gebeiteld zit op de laatste plaats. WatchMouse vindt dat zorgwekkend, aangezien onderzoek uitwijst dat internauten gemiddeld niet langer dan 4 seconden willen wachten op een webpagina. "Het is interessant dat zulke populaire netwerksites zo slecht presteren," aldus Mark Pors, cto bij WatchMouse in een persbericht. "Het is verrassend dat ze zoveel gebruikers hebben, terwijl ze zulke slechte service leveren. Met de Ajax-technologie (die de meeste sites gebruiken) zouden ze effectiever moeten kunnen werken. De bewuste sites zullen aan de slag moeten gaan en hun prestaties moeten verbeteren, willen ze populair blijven." Nummer 1 is Faceparty met een SPI van 303, gevolgd door Tagged.com en aSmallWorld. Het Belgische Netlog mag evenzeer een pluim op z'n hoed steken met een SPI van 586. Daarmee haalt het een 13de plaats.