Bij kredietverzekeraar Delcredere heerst sociale onrust na het ontslag van een ict-verantwoordelijke die ook vakbondsafgevaardigde was. Volgende week is de kans op een werkonderbreking groot, aldus de socialistische bediendebond BBTK.

Reden voor de onrust is het ontslag van een afgevaardigde van de BBTK. De man, binnen het bedrijf ict-verantwoordelijke, wordt door de directie verweten dat hij te lang in een bepaald computerbestand zou hebben gekeken. De directie, aldus BBTK-secretaris Miranda Ulens, verwijt hem een vertrouwensbreuk.

De vakbond betwist dat het om een zware fout gaat en wijst erop dat het als ict-verantwoordelijke tot zijn opdracht behoort bestanden te openen. Volgens de vakbond is het ontslag bovendien een aanval tegen de personeelsafvaardiging en wordt de man wegens zijn syndicale rol ontslagen. "Het is soldenperiode", legt Ulens uit, verwijzend naar de methode die in meerdere bedrijven wordt gebruikt om personeelsafgevaardigden nog voor de volgende sociale verkiezingen de deur te wijzen.

De vakbond kreeg tijdens een personeelsvergadering de steun toegezegd van de werknemers van Delcredere. Vandaag zullen pamfletten worden uitgedeeld, dinsdag volgt een nieuwe personeelsvergadering waarop wellicht tot een werkonderbreking zal worden beslist.

Bij Delcredere was niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de vakbond werken er bij het bedrijf meer dan 200 mensen.

Bron: Belga

Bij kredietverzekeraar Delcredere heerst sociale onrust na het ontslag van een ict-verantwoordelijke die ook vakbondsafgevaardigde was. Volgende week is de kans op een werkonderbreking groot, aldus de socialistische bediendebond BBTK. Reden voor de onrust is het ontslag van een afgevaardigde van de BBTK. De man, binnen het bedrijf ict-verantwoordelijke, wordt door de directie verweten dat hij te lang in een bepaald computerbestand zou hebben gekeken. De directie, aldus BBTK-secretaris Miranda Ulens, verwijt hem een vertrouwensbreuk. De vakbond betwist dat het om een zware fout gaat en wijst erop dat het als ict-verantwoordelijke tot zijn opdracht behoort bestanden te openen. Volgens de vakbond is het ontslag bovendien een aanval tegen de personeelsafvaardiging en wordt de man wegens zijn syndicale rol ontslagen. "Het is soldenperiode", legt Ulens uit, verwijzend naar de methode die in meerdere bedrijven wordt gebruikt om personeelsafgevaardigden nog voor de volgende sociale verkiezingen de deur te wijzen. De vakbond kreeg tijdens een personeelsvergadering de steun toegezegd van de werknemers van Delcredere. Vandaag zullen pamfletten worden uitgedeeld, dinsdag volgt een nieuwe personeelsvergadering waarop wellicht tot een werkonderbreking zal worden beslist. Bij Delcredere was niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de vakbond werken er bij het bedrijf meer dan 200 mensen. Bron: Belga