De Socialistische Mutualiteiten rollen unified communications uit. Alle 600 (!) sites worden gecentraliseerd op het OpenScape UC Voice platform van Siemens Enterprise Communications.

In totaal zullen zo'n 5000 geografisch erg verspreide gebruikers aangesloten worden op het nieuwe voip-platform. Tot voorheen bestond het telefoniesysteem er uit een amalgaam van oude apparatuur van onder meer Cisco, Alcatel , Aastra en Philips.

Siemens Enterprise Communications (SEN) haalde het met zijn voorstel op basis van een gecentraliseerde sip-softswitch van onder meer de tandem Belgacom/Alcatel-Lucent. Met het nieuwe platform willen de Socialistische Mutualiteiten niet alleen hun communicatie efficiënter maken, maar ook kosten drukken en redundanter te werk gaan. In de twee datacentra in Zaventem en Woluwe werd ondertussen al een redundante OpenScape UC Voice infrastructuur geïnstalleerd, aldus René Lamproye, senior manager ict-infrastructuur van de Socialistische Mutualiteiten. SEN zal alle ip-telefoontoestellen, softphones en analoge verbindingen verzorgen. Er wordt ook een virtual contact center geïnstalleerd, waarvan alle medewerkers van de verschillende Belgische federaties kunnen gebruik maken. Via het 'IP Contact Center' worden de contactgegevens van de leden en hun dossiers geïntegreerd. Er hangt ook een mobiel luik aan het contract. Zo zullen mobiele medewerkers van de dienst Thuiszorg bijvoorbeeld per sms verwittigd worden van geannuleerde afspraken.

De uitrol van het project loopt ondertussen al. Elke maand worden er extra sites en gebruikers overgezet. Financiële details willen de Socialistische Mutualiteiten niet kwijt.

In het nummer 17 van Data News van volgende week vindt u een uitgebreid interview met de CIO van de Socialistische Mutualiteiten.

De Socialistische Mutualiteiten rollen unified communications uit. Alle 600 (!) sites worden gecentraliseerd op het OpenScape UC Voice platform van Siemens Enterprise Communications. In totaal zullen zo'n 5000 geografisch erg verspreide gebruikers aangesloten worden op het nieuwe voip-platform. Tot voorheen bestond het telefoniesysteem er uit een amalgaam van oude apparatuur van onder meer Cisco, Alcatel , Aastra en Philips. Siemens Enterprise Communications (SEN) haalde het met zijn voorstel op basis van een gecentraliseerde sip-softswitch van onder meer de tandem Belgacom/Alcatel-Lucent. Met het nieuwe platform willen de Socialistische Mutualiteiten niet alleen hun communicatie efficiënter maken, maar ook kosten drukken en redundanter te werk gaan. In de twee datacentra in Zaventem en Woluwe werd ondertussen al een redundante OpenScape UC Voice infrastructuur geïnstalleerd, aldus René Lamproye, senior manager ict-infrastructuur van de Socialistische Mutualiteiten. SEN zal alle ip-telefoontoestellen, softphones en analoge verbindingen verzorgen. Er wordt ook een virtual contact center geïnstalleerd, waarvan alle medewerkers van de verschillende Belgische federaties kunnen gebruik maken. Via het 'IP Contact Center' worden de contactgegevens van de leden en hun dossiers geïntegreerd. Er hangt ook een mobiel luik aan het contract. Zo zullen mobiele medewerkers van de dienst Thuiszorg bijvoorbeeld per sms verwittigd worden van geannuleerde afspraken. De uitrol van het project loopt ondertussen al. Elke maand worden er extra sites en gebruikers overgezet. Financiële details willen de Socialistische Mutualiteiten niet kwijt.In het nummer 17 van Data News van volgende week vindt u een uitgebreid interview met de CIO van de Socialistische Mutualiteiten.