Met de investering kan het verlieslatende Uber weer even vooruit. Bovendien lost het de nodige problemen in de top van het bedrijf op. Deel van de afspraak zijn enkele regelingen die oud-topman Travis Kalanick minder macht geven. In ruil daarvoor trekt investeerder Benchmark dan weer een rechtszaak tegen Kalanick in.

Uber haalt met SoftBank bovendien een investeerder binnen die de weg kent in de Aziatische techwereld. In Zuidoost-Azië investeren de Japanners al in andere taxi-apps als Ola en Grab en mogelijk kan Uber deals met die partijen sluiten.

Met de investering kan het verlieslatende Uber weer even vooruit. Bovendien lost het de nodige problemen in de top van het bedrijf op. Deel van de afspraak zijn enkele regelingen die oud-topman Travis Kalanick minder macht geven. In ruil daarvoor trekt investeerder Benchmark dan weer een rechtszaak tegen Kalanick in. Uber haalt met SoftBank bovendien een investeerder binnen die de weg kent in de Aziatische techwereld. In Zuidoost-Azië investeren de Japanners al in andere taxi-apps als Ola en Grab en mogelijk kan Uber deals met die partijen sluiten.