Het Duitse Software AG heeft het Amerikaanse Terracotta overgenomen.

Terracotta, opgericht in 2003, is een bedrijf met 55 werknemers in San Francisco en New Delhi. Het bedrijf is gespecialiseerd in 'in-memory'- en cloudtechnologie.. Terracotta heeft ook de de facto standaard voor caching voor enterprise Java in huis.

Dergelijke in-memory-technologie zorgt ervoor dat je veel sneller grote massa's data kan bevragen en analyseren dan in traditionele diskgebaseerde systemen. Software AG, dat zelf software bouwt om businessprocessen te automatiseren en verbeteren, wil de technologie van Terracotta dan ook integreren in het eigen productportfolio om zo het cloudaanbod dat het in huis heeft te verbeteren. Het bedrijf ziet zich daarmee op termijn transformeren in een 'Platfom-as-a-service'-speler (PaaS). De eerste gezamenlijke producten zullen eind 2011 op de markt komen.

De financiële details van de overname werden niet meegedeeld. Terracotta haalde in het verleden al zo'n 23 miljoen dollar op bij verschillende investeerders.

Het Duitse Software AG heeft het Amerikaanse Terracotta overgenomen. Terracotta, opgericht in 2003, is een bedrijf met 55 werknemers in San Francisco en New Delhi. Het bedrijf is gespecialiseerd in 'in-memory'- en cloudtechnologie.. Terracotta heeft ook de de facto standaard voor caching voor enterprise Java in huis. Dergelijke in-memory-technologie zorgt ervoor dat je veel sneller grote massa's data kan bevragen en analyseren dan in traditionele diskgebaseerde systemen. Software AG, dat zelf software bouwt om businessprocessen te automatiseren en verbeteren, wil de technologie van Terracotta dan ook integreren in het eigen productportfolio om zo het cloudaanbod dat het in huis heeft te verbeteren. Het bedrijf ziet zich daarmee op termijn transformeren in een 'Platfom-as-a-service'-speler (PaaS). De eerste gezamenlijke producten zullen eind 2011 op de markt komen. De financiële details van de overname werden niet meegedeeld. Terracotta haalde in het verleden al zo'n 23 miljoen dollar op bij verschillende investeerders.