Het bedrijf, MGT Capital Investments, wordt omgedoopt tot John McAfee Global Technologies. Ook de focus zal veranderen: het bedrijf zal zich toespitsen op veiligheid en privacy.

Beleggers reageren alvast tevreden: het aandeel schoot 34 procent omhoog.

John McAfee is een pionier van antivirussoftware. In 1987 richtte hij antivirusbedrijf McAfee op, dat in 2010 voor miljarden werd overgenomen door Intel.

McAfee is niet alleen een software-legende. Ook zijn privéleven is niet onbesproken. Zo ontvluchtte hij in 2012 zijn huis in Belize nadat de politie hem wou ondervragen in een onderzoek naar de moord op zijn buur. Hij is ook kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen - al is hij absoluut geen kanshebber op het zitje in het Witte Huis. (Belga/WK)

Het bedrijf, MGT Capital Investments, wordt omgedoopt tot John McAfee Global Technologies. Ook de focus zal veranderen: het bedrijf zal zich toespitsen op veiligheid en privacy. Beleggers reageren alvast tevreden: het aandeel schoot 34 procent omhoog. John McAfee is een pionier van antivirussoftware. In 1987 richtte hij antivirusbedrijf McAfee op, dat in 2010 voor miljarden werd overgenomen door Intel. McAfee is niet alleen een software-legende. Ook zijn privéleven is niet onbesproken. Zo ontvluchtte hij in 2012 zijn huis in Belize nadat de politie hem wou ondervragen in een onderzoek naar de moord op zijn buur. Hij is ook kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen - al is hij absoluut geen kanshebber op het zitje in het Witte Huis. (Belga/WK)