Salesforce is vooral bekend als maker van computerprogramma's die bedrijven helpen klantrelaties bij te houden. Met de aankoop van Demandware wil Salesforce ook diensten in de cloud gaan aanbieden. Dat heeft onder meer als voordeel dat gegevens vanaf meerdere apparaten te raadplegen zijn en zorgt voor lagere onderhoudskosten voor klanten.

De uitgaven aan onlinehandelsplatformen groeien volgens de onderneming jaarlijks met 14 procent tot 8,5 biljoen dollar in 2020. Het bedrijf ziet met de overname dan ook grote mogelijkheden om extra geld binnen te halen. De omzet van Salesforce moet dit jaar al 100 miljoen tot 120 miljoen dollar hoger uitkomen door de overname.

Aandeelhouders van Salesforce kunnen door het bod 75 dollar per aandeel opstrijken, 56 procent meer dan de aandelen dinsdag bij het sluiten van de handel waard waren. Als de aandeelhouders akkoord gaan dan moet de overname voor 31 juli zijn beslag krijgen.

Vorige maand leek Salesforce zelf nog een overnameprooi. Onder meer Microsoft en SAP werden gelinkt aan een overname van de branchegenoot. Daarbij werd de marktwaarde van Salesforce geschat op 50 miljard euro.

(ANP/WK)

Salesforce is vooral bekend als maker van computerprogramma's die bedrijven helpen klantrelaties bij te houden. Met de aankoop van Demandware wil Salesforce ook diensten in de cloud gaan aanbieden. Dat heeft onder meer als voordeel dat gegevens vanaf meerdere apparaten te raadplegen zijn en zorgt voor lagere onderhoudskosten voor klanten.De uitgaven aan onlinehandelsplatformen groeien volgens de onderneming jaarlijks met 14 procent tot 8,5 biljoen dollar in 2020. Het bedrijf ziet met de overname dan ook grote mogelijkheden om extra geld binnen te halen. De omzet van Salesforce moet dit jaar al 100 miljoen tot 120 miljoen dollar hoger uitkomen door de overname.Aandeelhouders van Salesforce kunnen door het bod 75 dollar per aandeel opstrijken, 56 procent meer dan de aandelen dinsdag bij het sluiten van de handel waard waren. Als de aandeelhouders akkoord gaan dan moet de overname voor 31 juli zijn beslag krijgen.Vorige maand leek Salesforce zelf nog een overnameprooi. Onder meer Microsoft en SAP werden gelinkt aan een overname van de branchegenoot. Daarbij werd de marktwaarde van Salesforce geschat op 50 miljard euro.(ANP/WK)