De IT-dienstverlener stapt in een co-sourcing model waarbij het de FOD ook mensen en middelen bezorgt om de operationele testactiviteiten te ondersteunen. Ook helpt het bedrijf met het opstellen van een interne testmethodologie zodat de dienst op termijn zelf ervaring opdoet rond het testen.

Het is niet de eerste keer voor Sogeti. Van 2011 tot 2013 was het bedrijf al eens aan de slag bij de FOD Financiën voor de oprichting van het testcompetentiecentrum.

Het huidige contract heeft een waarde van 11 miljoen euro, gespreid over zeven jaar, en moet er voor zorgen dat de overheidsdienst efficiënter omgaat met de fiscale applicaties, wat voor meer kwaliteit en minder kosten moet zorgen.

De IT-dienstverlener stapt in een co-sourcing model waarbij het de FOD ook mensen en middelen bezorgt om de operationele testactiviteiten te ondersteunen. Ook helpt het bedrijf met het opstellen van een interne testmethodologie zodat de dienst op termijn zelf ervaring opdoet rond het testen.Het is niet de eerste keer voor Sogeti. Van 2011 tot 2013 was het bedrijf al eens aan de slag bij de FOD Financiën voor de oprichting van het testcompetentiecentrum.Het huidige contract heeft een waarde van 11 miljoen euro, gespreid over zeven jaar, en moet er voor zorgen dat de overheidsdienst efficiënter omgaat met de fiscale applicaties, wat voor meer kwaliteit en minder kosten moet zorgen.