Solide editie 2011 voor Infosecurity/Storage Expo Belgium

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De gecombineerde security- en storagevakbeurs Infosecurity/Storage Expo Belgium kreeg dit jaar beduidend meer bezoekers over de vloer.

De gecombineerde security- en storagevakbeurs Infosecurity/Storage Expo Belgium kreeg dit jaar beduidend meer bezoekers over de vloer.

In totaal noteerde de tweedaagse vakbeurs een kleine 2.700 bezoekers, of haast 400 meer dan vorig jaar. Dat maakt duidelijk dat ook na acht edities de onderwerpen van deze vakbeurs nog tot de topprioriteiten van ict’ers en ict-verantwoordelijken behoren.

Security liep daarbij haast op wolken, want niet alleen blijken de investeringen in dit onderwerp (en de bijhorende werknemers) goed de crisis te doorstaan. Ook het security-aspect van de cloud kwam aan bod, evenals ‘security as a service’. Voorts werd ook uitgebreid aandacht besteed aan de beveiliging van mobiele systemen, ook als die in privébezit van de gebruikers zijn.

Aan de storagekant van de expo waren minder nieuwigheden te rapen, maar daar staat tegenover dat ook in België de verkoop van opslagoplossingen sterk blijft. Op de expo bleek in ieder geval dat een aantal grote orders in de pijplijn zitten, onder meer in de financiële wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content