Zestig procent van de aangeworvenen in de afdeling dienstencheques van Familiehulp moet uit kansengroepen komen. Omdat het voor veel van deze mensen niet evident is om van achter hun computer een cv en sollicitatiebrief op te maken, geeft de Vlaamse thuiszorgorganisatie hen de gelegenheid te solliciteren via een kort sms-bericht.

'Een gsm heeft tegenwoordig bijna iedereen. Het volstaat om het woord TOF te sms'en naar het nummer 3455. De sollicitant wordt nadien door ons opgebeld', licht HR-directeur bij Familiehulp Bart Vandamme toe aan Jobat.

Deze laagdrempelige sollicitatieprocedure lijkt ook aan te slaan. Op een kleine tien dagen tijd heeft Familiehulp al 500 sollicitatiesms'jes ontvangen, aldus Vandamme.

Zestig procent van de aangeworvenen in de afdeling dienstencheques van Familiehulp moet uit kansengroepen komen. Omdat het voor veel van deze mensen niet evident is om van achter hun computer een cv en sollicitatiebrief op te maken, geeft de Vlaamse thuiszorgorganisatie hen de gelegenheid te solliciteren via een kort sms-bericht. 'Een gsm heeft tegenwoordig bijna iedereen. Het volstaat om het woord TOF te sms'en naar het nummer 3455. De sollicitant wordt nadien door ons opgebeld', licht HR-directeur bij Familiehulp Bart Vandamme toe aan Jobat. Deze laagdrempelige sollicitatieprocedure lijkt ook aan te slaan. Op een kleine tien dagen tijd heeft Familiehulp al 500 sollicitatiesms'jes ontvangen, aldus Vandamme.