Telefoongesprekken tussen een vast toestel en een gsm zouden binnenkort tot 20 procent goedkoper kunnen worden in ons land.

Het BIPT, het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie, besliste namelijk dat er een significante daling moet komen in de groothandelprijzen die de mobiele operatoren Proximus, Mobistar en Base aanrekenen voor een oproep naar hun netwerk.

Over een periode van 3 jaar zullen de maximumprijzen dalen van een gemiddelde van 9 eurocent per minuut tot 1,07 eurocent per minuut. Dat laatste zou meteen het laagste niveau in Europa zijn. Omdat Belgacom die kostendaling volledig moet doorrekenen aan de klant zal de prijs van een telefoongesprek van een vast toestel naar een gsm vanaf volgende zomer al meteen met 20 procent dalen.

Minister voor Telecom Vincent van Quickenborne reageert tevreden met de beslissing van het BIPT "omdat de consument de daling zal merken in zijn factuur".

Bron: Belga

Telefoongesprekken tussen een vast toestel en een gsm zouden binnenkort tot 20 procent goedkoper kunnen worden in ons land. Het BIPT, het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie, besliste namelijk dat er een significante daling moet komen in de groothandelprijzen die de mobiele operatoren Proximus, Mobistar en Base aanrekenen voor een oproep naar hun netwerk. Over een periode van 3 jaar zullen de maximumprijzen dalen van een gemiddelde van 9 eurocent per minuut tot 1,07 eurocent per minuut. Dat laatste zou meteen het laagste niveau in Europa zijn. Omdat Belgacom die kostendaling volledig moet doorrekenen aan de klant zal de prijs van een telefoongesprek van een vast toestel naar een gsm vanaf volgende zomer al meteen met 20 procent dalen. Minister voor Telecom Vincent van Quickenborne reageert tevreden met de beslissing van het BIPT "omdat de consument de daling zal merken in zijn factuur". Bron: Belga