Meerdere bronnen bevestigen aan Data News dat Noben naar BNP Paribas Fortis trekt en ook de bank zelf bevestigt het nieuws. De topvrouw werkt sinds 2008 voor ING waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de digitale transformatie. Vermoedelijk wordt dat ook een van de uitdagingen bij haar nieuwe werkgever.

"Sonja Noben is sinds september aan de slag bij BNP Paribas Fortis. Vanaf 1 januari zal ze ook deel uitmaken van het executive committee" vertelt een woordvoerder van het bedrijf. Momenteel werkt ze samen met Paul Thysens, die tot nu chief information officer was. Hij krijgt vanaf januari een ander project toegewezen.

Noben kwam bij ING België aan boord op het moment dat de bank de omslag maakte van veel externe IT-krachten naar meer interne medewerkers met de focus op een professionalisering van het departement. Ze is economiste van opleiding (UHasselt). Ze werd CIO voor de commerciële bankactiviteiten en operations in ons land. Sinds begin dit jaar was ze general manager transformation delivery. Johan Kestens blijft algemeen CIO van ING België

Voor ze aan de slag ging bij ING België werkte ze al van 2003 tot 2006 als CIO voor ING Investment Management voor de Europese regio. Begin dit jaar werd ze nog door Data News genomineerd als ICT Woman of the Year.

Meerdere bronnen bevestigen aan Data News dat Noben naar BNP Paribas Fortis trekt en ook de bank zelf bevestigt het nieuws. De topvrouw werkt sinds 2008 voor ING waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de digitale transformatie. Vermoedelijk wordt dat ook een van de uitdagingen bij haar nieuwe werkgever."Sonja Noben is sinds september aan de slag bij BNP Paribas Fortis. Vanaf 1 januari zal ze ook deel uitmaken van het executive committee" vertelt een woordvoerder van het bedrijf. Momenteel werkt ze samen met Paul Thysens, die tot nu chief information officer was. Hij krijgt vanaf januari een ander project toegewezen.Noben kwam bij ING België aan boord op het moment dat de bank de omslag maakte van veel externe IT-krachten naar meer interne medewerkers met de focus op een professionalisering van het departement. Ze is economiste van opleiding (UHasselt). Ze werd CIO voor de commerciële bankactiviteiten en operations in ons land. Sinds begin dit jaar was ze general manager transformation delivery. Johan Kestens blijft algemeen CIO van ING BelgiëVoor ze aan de slag ging bij ING België werkte ze al van 2003 tot 2006 als CIO voor ING Investment Management voor de Europese regio. Begin dit jaar werd ze nog door Data News genomineerd als ICT Woman of the Year.