Sony biedt met de Authenticator op basis van een Vasco-token een sterke authenticatie voor gebruikers van het Sony Online Entertainment-netwerk (SOE).

Allicht speelden Sony's securityperikelen met de SOE- en Playstation-netwerken eerder dit jaar een rol, maar in ieder geval biedt het bedrijf vandaag de SOE Authenticator aan voor een sterke authenticatie van SOE gebruikers op basis van een Vasco-token. Zoals gebruikelijk kan met behulp hiervan een tijdelijk paswoord worden gecreëerd, in het kader van ene twee-factor beveiliging.

Sony biedt de Authenticator ook aan voor internationale gebruikers, voor een bedrag van 9,99 dollar (plus verzendingskosten). Per SOE station account kunnen meerdere tokens worden geactiveerd, naast de mogelijkheid om één Authenticator voor meerdere accounts aan te wenden. Wie een SOE station account heeft, zal ook gratis een mobiele SOE authenticator kunnen gebruiken, zo gauw die beschikbaar komt. Sony voorziet zowel een iPhone als een Android mobiele SOE Authenticator. Daarnaast stelt Sony wel momenteel geen plannen te hebben om deze Authenticators ook bruikbaar te maken op het Playstation netwerk.

Voor Vasco is Sony SOE niet de eerste klant voor tokens met het oog op sterke authenticatie voor online spelletjes. Zo bieden ook Blizzard (met World of Warcraft) en Square Enix (met Final Fantasy) al sterke authenticatie aan op basis van Vasco's systeem. Spelers in die games hebben vaak gedurende langere tijd virtuele rijkdommen of krachten opgebouwd, die ze zo beter tegen diefstal (na het hacken van een account) kunnen beveiligen. Anderzijds merken kritische waarnemers op dat die beveiliging geen bescherming biedt als servers met gebruikersdata bij het spelbedrijf zelf worden gehackt, zoals het geval was bij Sony...

http://www.soe.com/soeauthenticator/

Sony biedt met de Authenticator op basis van een Vasco-token een sterke authenticatie voor gebruikers van het Sony Online Entertainment-netwerk (SOE). Allicht speelden Sony's securityperikelen met de SOE- en Playstation-netwerken eerder dit jaar een rol, maar in ieder geval biedt het bedrijf vandaag de SOE Authenticator aan voor een sterke authenticatie van SOE gebruikers op basis van een Vasco-token. Zoals gebruikelijk kan met behulp hiervan een tijdelijk paswoord worden gecreëerd, in het kader van ene twee-factor beveiliging. Sony biedt de Authenticator ook aan voor internationale gebruikers, voor een bedrag van 9,99 dollar (plus verzendingskosten). Per SOE station account kunnen meerdere tokens worden geactiveerd, naast de mogelijkheid om één Authenticator voor meerdere accounts aan te wenden. Wie een SOE station account heeft, zal ook gratis een mobiele SOE authenticator kunnen gebruiken, zo gauw die beschikbaar komt. Sony voorziet zowel een iPhone als een Android mobiele SOE Authenticator. Daarnaast stelt Sony wel momenteel geen plannen te hebben om deze Authenticators ook bruikbaar te maken op het Playstation netwerk. Voor Vasco is Sony SOE niet de eerste klant voor tokens met het oog op sterke authenticatie voor online spelletjes. Zo bieden ook Blizzard (met World of Warcraft) en Square Enix (met Final Fantasy) al sterke authenticatie aan op basis van Vasco's systeem. Spelers in die games hebben vaak gedurende langere tijd virtuele rijkdommen of krachten opgebouwd, die ze zo beter tegen diefstal (na het hacken van een account) kunnen beveiligen. Anderzijds merken kritische waarnemers op dat die beveiliging geen bescherming biedt als servers met gebruikersdata bij het spelbedrijf zelf worden gehackt, zoals het geval was bij Sony... http://www.soe.com/soeauthenticator/