Electronicareus Sony heeft in het boekjaar dat in maart afliep een nettoverlies geboekt van 456,7 miljard yen (4,5 miljard euro).

In het voorgaande boekjaar was er al een verlies van 259,6 miljard yen. Het zat Sony de afgelopen maanden niet mee. Er waren de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 in thuishaven Japan, maar ook de wereldwijd dalende vraag door de crisis in Europa en de sterke yen speelden de maker van onder meer televisies en spelconsoles parten.

Daarnaast was er concurrentie uit Zuid-Korea en overstroomden fabrieken in Thailand. De omzet daalde van 7.181 miljard yen (69,6 miljard euro) naar 6.493 miljard yen (62,9 miljard euro).

Door de slechte cijfers zag Sony zich genoodzaakt wereldwijd 10.000 jobs te schrappen tegen eind maart 2013. In ons land staan bij Sony Europe in Zaventem 55 van de 340 banen op de tocht, maar daar loopt de consultatiefase nog. Wel zeker is dat bij Sony Belgium, dat in hetzelfde gebouw zit, zes mensen moeten afvloeien.

Woordvoerster Ann Glorieus van Sony zegt dat mogelijk een aantal getroffen werknemers naar nieuwe Europese jobs kan verschuiven, maar daar zal pas in juni duidelijkheid over komen.

Bron: Belga

Electronicareus Sony heeft in het boekjaar dat in maart afliep een nettoverlies geboekt van 456,7 miljard yen (4,5 miljard euro). In het voorgaande boekjaar was er al een verlies van 259,6 miljard yen. Het zat Sony de afgelopen maanden niet mee. Er waren de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 in thuishaven Japan, maar ook de wereldwijd dalende vraag door de crisis in Europa en de sterke yen speelden de maker van onder meer televisies en spelconsoles parten. Daarnaast was er concurrentie uit Zuid-Korea en overstroomden fabrieken in Thailand. De omzet daalde van 7.181 miljard yen (69,6 miljard euro) naar 6.493 miljard yen (62,9 miljard euro). Door de slechte cijfers zag Sony zich genoodzaakt wereldwijd 10.000 jobs te schrappen tegen eind maart 2013. In ons land staan bij Sony Europe in Zaventem 55 van de 340 banen op de tocht, maar daar loopt de consultatiefase nog. Wel zeker is dat bij Sony Belgium, dat in hetzelfde gebouw zit, zes mensen moeten afvloeien. Woordvoerster Ann Glorieus van Sony zegt dat mogelijk een aantal getroffen werknemers naar nieuwe Europese jobs kan verschuiven, maar daar zal pas in juni duidelijkheid over komen. Bron: Belga