Sony en Panasonic gaan samen een nieuwe generatie optische schijf ontwikkelen, waarop je 300 GB aan video kunt stockeren.

Streaming-diensten voor tv en film en cloudopslagdiensten schieten dezer dagen als paddenstoelen uit de grond, en ze vreten aan de fysieke cd's, dvd's en Blu-rays.

Toch is er volgens Sony en Panasonic nog een toekomst voor fysieke dragers voor video. De twee Japanse elektronicagiganten gaan samen een 'nieuwe generatie optische schijf' bouwen, die 300 GB aan data kan bewaren - zes keer meer dan een gemiddeld Blu-ray-schijfje.

De optische schijf van Sony en Panasonic zou tegen 2015 klaar moeten zijn.

Sony en Panasonic gaan samen een nieuwe generatie optische schijf ontwikkelen, waarop je 300 GB aan video kunt stockeren. Streaming-diensten voor tv en film en cloudopslagdiensten schieten dezer dagen als paddenstoelen uit de grond, en ze vreten aan de fysieke cd's, dvd's en Blu-rays. Toch is er volgens Sony en Panasonic nog een toekomst voor fysieke dragers voor video. De twee Japanse elektronicagiganten gaan samen een 'nieuwe generatie optische schijf' bouwen, die 300 GB aan data kan bewaren - zes keer meer dan een gemiddeld Blu-ray-schijfje. De optische schijf van Sony en Panasonic zou tegen 2015 klaar moeten zijn.