Sony Ericsson heeft in het eerst kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 293 miljoen euro geleden. De gsm-fabrikant wil 2.000 extra banen schrappen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

In het eerste kwartaal van vorig jaar noteerde Sony Ericsson nog eenwinst van 133 miljoen euro. Maar onder meer door de tegenvallende verkoopis die winst in het eerste kwartaal van dit jaar omgebogen tot een verliesvan bijna 300 miljoen euro. Sony Ericsson verkocht in de eerste driemaanden van dit jaar 14,5 miljoen gsm-toestellen, een daling met 35procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Sony Ericsson kondigde vrijdag meteen een nieuw kostenbesparingsplanaan. Dat voorziet in het schrappen van nog eens 2.000 banen. Het bedrijfhoopt tegen midden 2010 400 miljoen euro te besparen.

Sony Ericsson heeft in het eerst kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 293 miljoen euro geleden. De gsm-fabrikant wil 2.000 extra banen schrappen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. In het eerste kwartaal van vorig jaar noteerde Sony Ericsson nog eenwinst van 133 miljoen euro. Maar onder meer door de tegenvallende verkoopis die winst in het eerste kwartaal van dit jaar omgebogen tot een verliesvan bijna 300 miljoen euro. Sony Ericsson verkocht in de eerste driemaanden van dit jaar 14,5 miljoen gsm-toestellen, een daling met 35procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Sony Ericsson kondigde vrijdag meteen een nieuw kostenbesparingsplanaan. Dat voorziet in het schrappen van nog eens 2.000 banen. Het bedrijfhoopt tegen midden 2010 400 miljoen euro te besparen.