Aan de vooravond van het Mobile World Congress stelde Sony Ericsson zijn vlaggenschepen voor de komende maanden voor. Blikvanger is de Xperia Play - zeg maar de PlayStation-gsm.

Echte grote verrassingen had Sony Ericsson niet meer in petto: zoals dat tegenwoordig gaat waren zowat aankondigingen gelekt via gespecialiseerde blogs. Alle nieuwe handsets die het voorstelde, zijn gebaseerd op versie 2.3 van het Android-besturingssysteem. Zo ook blikvanger Xperia Play: zeg maar gerust de PlayStation-smartphone.

De Xperia Play heeft een groot 4 inch touchscreen waaronder een uitschuifbaar gaming-toetsenbord schuilt. Dat heeft aan beide kanten de bekende D-pads: knoppen om games te besturen. Rechts zitten de herkenbare PlayStation-knoppen. Binnenin zit een stevige Snapdragon-processor van Qualcomm, die voor voldoende rekenkracht moet zorgen.

Het is niet de eerste keer dat Sony Ericsson technologie van de Sony-groep integreert in het gsm-gamma. In het verleden bracht de fabrikant onder meer ook Walkman- en CyberShot-gsm's uit: aanvankelijk met enig succes, maar later ging het gamma ten onder midden de sterke smartphone-concurrentie.

Aan de vooravond van het Mobile World Congress stelde Sony Ericsson zijn vlaggenschepen voor de komende maanden voor. Blikvanger is de Xperia Play - zeg maar de PlayStation-gsm. Echte grote verrassingen had Sony Ericsson niet meer in petto: zoals dat tegenwoordig gaat waren zowat aankondigingen gelekt via gespecialiseerde blogs. Alle nieuwe handsets die het voorstelde, zijn gebaseerd op versie 2.3 van het Android-besturingssysteem. Zo ook blikvanger Xperia Play: zeg maar gerust de PlayStation-smartphone. De Xperia Play heeft een groot 4 inch touchscreen waaronder een uitschuifbaar gaming-toetsenbord schuilt. Dat heeft aan beide kanten de bekende D-pads: knoppen om games te besturen. Rechts zitten de herkenbare PlayStation-knoppen. Binnenin zit een stevige Snapdragon-processor van Qualcomm, die voor voldoende rekenkracht moet zorgen. Het is niet de eerste keer dat Sony Ericsson technologie van de Sony-groep integreert in het gsm-gamma. In het verleden bracht de fabrikant onder meer ook Walkman- en CyberShot-gsm's uit: aanvankelijk met enig succes, maar later ging het gamma ten onder midden de sterke smartphone-concurrentie.