Sony Ericsson komt volledig in handen van de Japanse elektronicagigant Sony. De Japanners leggen 1,05 miljard euro op tafel om hun Zweedse partner Ericsson uit te kopen. Ze doen dit naar eigen zeggen 'om rivalen zoals Apple beter van antwoord te kunnen dienen'. Het 50/50 samenwerkingsverband tussen Sony en infrastructuurleverancier Ericsson dateert van 2001. Beide spelers brachten toen al hun telefonie-activiteiten samen in de joint venture. Aanvankelijk deed SonyEriccson het prima, en bracht het opvallende en kwalitatief hoogstaande toestellen op de markt die opvielen door hun goede camera en uitgebreide muziekmogelijkheden. De laatste jaren is het bedrijf echter flink achterop geraakt, de komst van de iPhone is daar niet vreemd aan. Op dit ogenblik is Sony Ericsson de zesde leverancier van mobiele telefoons in de wereld.

"Na de overname zullen we sneller kunnen inspelen op de noden in de markt, en zullen we onze klanten naast laptops, tablets en televisies ook smartphones kunnen aanbieden", licht ceo Howard Stringer van Sony toe in een persmededeling. "Bedoeling is om al die toestellen nog vlotter met elkaar te laten communiceren."

Sony kan dankzij de deal de hand leggen op een aanzienlijk aantal belangrijke patenten. Dat zijn belangrijke wapens in de strijd met concurrenten zoals Apple en Samsung. Ericsson stopt met de productie van mobiele telefoons. De twee bedrijven blijven wel samenwerken op het vlak van draadloze technologie.

Sony Ericsson boekte in 2010 een omzet van 6,3 miljard euro, en kon een nettowinst van 90 miljoen euro optekenen. In het derde kwartaal draaide het bedrijf break-even. Of de naam Sony Ericsson behouden blijft, is nog niet duidelijk.

Sony Ericsson komt volledig in handen van de Japanse elektronicagigant Sony. De Japanners leggen 1,05 miljard euro op tafel om hun Zweedse partner Ericsson uit te kopen. Ze doen dit naar eigen zeggen 'om rivalen zoals Apple beter van antwoord te kunnen dienen'. Het 50/50 samenwerkingsverband tussen Sony en infrastructuurleverancier Ericsson dateert van 2001. Beide spelers brachten toen al hun telefonie-activiteiten samen in de joint venture. Aanvankelijk deed SonyEriccson het prima, en bracht het opvallende en kwalitatief hoogstaande toestellen op de markt die opvielen door hun goede camera en uitgebreide muziekmogelijkheden. De laatste jaren is het bedrijf echter flink achterop geraakt, de komst van de iPhone is daar niet vreemd aan. Op dit ogenblik is Sony Ericsson de zesde leverancier van mobiele telefoons in de wereld. "Na de overname zullen we sneller kunnen inspelen op de noden in de markt, en zullen we onze klanten naast laptops, tablets en televisies ook smartphones kunnen aanbieden", licht ceo Howard Stringer van Sony toe in een persmededeling. "Bedoeling is om al die toestellen nog vlotter met elkaar te laten communiceren." Sony kan dankzij de deal de hand leggen op een aanzienlijk aantal belangrijke patenten. Dat zijn belangrijke wapens in de strijd met concurrenten zoals Apple en Samsung. Ericsson stopt met de productie van mobiele telefoons. De twee bedrijven blijven wel samenwerken op het vlak van draadloze technologie. Sony Ericsson boekte in 2010 een omzet van 6,3 miljard euro, en kon een nettowinst van 90 miljoen euro optekenen. In het derde kwartaal draaide het bedrijf break-even. Of de naam Sony Ericsson behouden blijft, is nog niet duidelijk.