Zes bewakingscamera's helpen sinds kort de veiligheid te verhogen op het drukke kruispunt tussen de Brusselsesteenweg en de Stationstraat in Waterloo. Op weekendavonden verzamelen daar vaak honderden jongeren rond de plaatselijke pubs, en in het verleden wilde dat al eens voor overlast zorgen.

Via een eenvoudig pc-scherm weet de politie nu dag en nacht wat er gebeurt onder de elektronische argusogen. Het geheel (de PTZ-camera's en de software van Sony, de wifi-installatie van Alvarion en de server van HP) heeft de gemeente ruim 75.000 euro gekost. Maar een draadloos privé-netwerk is sowieso een pak goedkoper dan een optische fiber trekken en voor elke camera een internetabonnement betalen aan Belgacom.

Voor het wifi-netwerk wordt gebruik gemaakt van 'Breezeacces'-antennetjes. Het politiekorps kan kiezen tussen een snelheid van 6 of 20 Mbit, maar volgens Chris Vandebrouck volstaat 2 Mbit per camera ruimschoots. De camera's met 36 x optische zoom schieten erg scherpe beelden tegen een framerate van 10 beelden per seconde.

Interessant aan de bewakingscamera's van Sony is dat ze ook op een intelligente manier de omgeving in het oog kunnen houden. Wanneer iemand te lang op een parking blijft rondhangen bijvoorbeeld, of wanneer een auto buiten een vooraf vastgelegde zone terechtkomt, kunnen de camera's meteen een seintje geven. De bewakers kunnen zo tot zes verschillende 'contentanalyses' programmeren en instellen.

Zes bewakingscamera's helpen sinds kort de veiligheid te verhogen op het drukke kruispunt tussen de Brusselsesteenweg en de Stationstraat in Waterloo. Op weekendavonden verzamelen daar vaak honderden jongeren rond de plaatselijke pubs, en in het verleden wilde dat al eens voor overlast zorgen. Via een eenvoudig pc-scherm weet de politie nu dag en nacht wat er gebeurt onder de elektronische argusogen. Het geheel (de PTZ-camera's en de software van Sony, de wifi-installatie van Alvarion en de server van HP) heeft de gemeente ruim 75.000 euro gekost. Maar een draadloos privé-netwerk is sowieso een pak goedkoper dan een optische fiber trekken en voor elke camera een internetabonnement betalen aan Belgacom. Voor het wifi-netwerk wordt gebruik gemaakt van 'Breezeacces'-antennetjes. Het politiekorps kan kiezen tussen een snelheid van 6 of 20 Mbit, maar volgens Chris Vandebrouck volstaat 2 Mbit per camera ruimschoots. De camera's met 36 x optische zoom schieten erg scherpe beelden tegen een framerate van 10 beelden per seconde. Interessant aan de bewakingscamera's van Sony is dat ze ook op een intelligente manier de omgeving in het oog kunnen houden. Wanneer iemand te lang op een parking blijft rondhangen bijvoorbeeld, of wanneer een auto buiten een vooraf vastgelegde zone terechtkomt, kunnen de camera's meteen een seintje geven. De bewakers kunnen zo tot zes verschillende 'contentanalyses' programmeren en instellen.