‘Sony kondigt voor oktober verbeterde PlayStation 4 aan’

© ImageGlobe
Wim Kopinga Freelance journalist

Een nieuwe en betere versie van de PlaySation 4 wordt nog voor oktober aangekondigd. Hiermee moet het mogelijk worden om in 4K te gamen.

Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal.

Er waren al eerder geruchten dat een verbeterde PS4, die intern PlayStation 4.5 wordt genoemd, in de maak is. De huidige PS4 maakt het alleen mogelijk om games in full hd te spelen, maar met de PS4.5 behoort 4K tot de mogelijkheden. Hiermee zou hij ook betere videokwaliteit voor de VR-bril van PlayStation kunnen bieden, die in oktober in de verkoop gaat.

Volgens bronnen van de krant zullen games op beide apparaten gespeeld kunnen worden, en komt hier dus geen onderscheid in.

PlayStation VR ook voor pc?

Aan de Japanse krant Nikkei vertelde Masayasu Izo, de vicepresident van Sony Computer Entertainment, bovendien dat het bedrijf het misschien mogelijk zal maken dat de VR ook op een computer aangesloten kan worden. ‘Omdat de PlayStation 4 veel hardware heeft die overeenkomt met pc’s, is die mogelijkheid er’, zegt hij. ‘Op dit moment ligt onze focus op games en zijn we niet klaar voor aankondigingen, op dit vlak, maar we zullen PlayStation VR op diverse vlakken gaan uitbreiden.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content