Sony Computer Entertainment (SCE) koopt het 'cloud based' gamingbedrijf Gaikai voor 380 miljoen dollar.

Gaikai is gespecialiseerd in het 'streamen' van games via de cloud. Anders gezegd: je installeert niet langer een game op je computer, maar speelt een game rechtstreeks vanuit de cloud. De rekenkracht verhuist dus naar de wolken.

SCE wil door de overname een cloud-streaming service op poten zetten voor zowel de 'casual gamers' (zij die af en toe al eens een spelletje spelen om de tijd te verdrijven) als de 'hardcore gamer'. Het spreekt haast voor zich dat SCE de dienst zal willen koppelen aan het PlayStation-merk.

Gaikai werd in 2008 opgericht en heeft zijn hoofdzetel in Californië. De deal is mogelijk slecht nieuws voor Gaikai-concurrent OnLive waarin overigens Belgacom participeert. Van OnLive was geweten dat het zwaar aan het lobbyen was om zijn systeem gewoon beschikbaar te maken op de PlayStation 3- en Xbox 360-consoles, zoals we nog schreven in de Data News ICT Guide (13/04/2012).

Toen zei David Perry, ceo van Gaikai, nog tegen Data News dat het verdwijnen van consoles, op langere termijn, een pluspunt zou zijn. "Op dit moment zijn videogames een medium met een redelijk hoge drempel. Dat zet een rem op de groei van de industrie. We moeten videogames even toegankelijk maken als films en muziek. Het is heel simpel: waar er films zijn, moeten er ook games zijn", zei Perry toen tegen Data News.

Sony Computer Entertainment (SCE) koopt het 'cloud based' gamingbedrijf Gaikai voor 380 miljoen dollar. Gaikai is gespecialiseerd in het 'streamen' van games via de cloud. Anders gezegd: je installeert niet langer een game op je computer, maar speelt een game rechtstreeks vanuit de cloud. De rekenkracht verhuist dus naar de wolken. SCE wil door de overname een cloud-streaming service op poten zetten voor zowel de 'casual gamers' (zij die af en toe al eens een spelletje spelen om de tijd te verdrijven) als de 'hardcore gamer'. Het spreekt haast voor zich dat SCE de dienst zal willen koppelen aan het PlayStation-merk. Gaikai werd in 2008 opgericht en heeft zijn hoofdzetel in Californië. De deal is mogelijk slecht nieuws voor Gaikai-concurrent OnLive waarin overigens Belgacom participeert. Van OnLive was geweten dat het zwaar aan het lobbyen was om zijn systeem gewoon beschikbaar te maken op de PlayStation 3- en Xbox 360-consoles, zoals we nog schreven in de Data News ICT Guide (13/04/2012). Toen zei David Perry, ceo van Gaikai, nog tegen Data News dat het verdwijnen van consoles, op langere termijn, een pluspunt zou zijn. "Op dit moment zijn videogames een medium met een redelijk hoge drempel. Dat zet een rem op de groei van de industrie. We moeten videogames even toegankelijk maken als films en muziek. Het is heel simpel: waar er films zijn, moeten er ook games zijn", zei Perry toen tegen Data News.