De Japanse elektronicagigant Sony koopt het Britse Hawk-Eye Innovations.

"Wie wil Hawk-Eye kopen?", zo kopten we in september vorig jaar toen bekend raakte dat Hawk-Eye op zoek was naar een overnemer. De zoektocht naar overnemers was immers een groot vraagteken, omdat Hawk-Eye volop op zoek was naar nieuwe business.

Het Britse technologiebedrijf is bekend dankzij de technologie het bouwt om in onder meer het tennis en het cricket te bepalen of een bal binnen of buiten de lijnen is gevallen (ook wel 'ball-trackingtechnologie' genoemd). Maar omdat de tennismarkt stilaan verzadigd geraakte, keek het bedrijf ook naar andere sporten. Onder meer het voetbal was een optie (doellijntechnologie), maar dat dossier was (en is nog steeds) zeer onzeker. Ook naar het volleybal en het Ierse hurling werd gekeken.

Nu blijkt Sony de koper te zijn. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt, maar vorig jaar schreef de krant Financial Times al dat het bedrijf tussen de 18 en 24 miljoen euro zou moeten kosten. Merk overigens op dat de overname bekend raakt net na de beslissing van de IFAB, dat de regels van het voetbal bepaalt, om de keuze voor een bepaalde doellijntechnologie nog een jaar uit te stellen.

De Japanse elektronicagigant Sony koopt het Britse Hawk-Eye Innovations. "Wie wil Hawk-Eye kopen?", zo kopten we in september vorig jaar toen bekend raakte dat Hawk-Eye op zoek was naar een overnemer. De zoektocht naar overnemers was immers een groot vraagteken, omdat Hawk-Eye volop op zoek was naar nieuwe business. Het Britse technologiebedrijf is bekend dankzij de technologie het bouwt om in onder meer het tennis en het cricket te bepalen of een bal binnen of buiten de lijnen is gevallen (ook wel 'ball-trackingtechnologie' genoemd). Maar omdat de tennismarkt stilaan verzadigd geraakte, keek het bedrijf ook naar andere sporten. Onder meer het voetbal was een optie (doellijntechnologie), maar dat dossier was (en is nog steeds) zeer onzeker. Ook naar het volleybal en het Ierse hurling werd gekeken. Nu blijkt Sony de koper te zijn. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt, maar vorig jaar schreef de krant Financial Times al dat het bedrijf tussen de 18 en 24 miljoen euro zou moeten kosten. Merk overigens op dat de overname bekend raakt net na de beslissing van de IFAB, dat de regels van het voetbal bepaalt, om de keuze voor een bepaalde doellijntechnologie nog een jaar uit te stellen.