De robot zal leren van zijn eigenaars en zijn omgeving, en zal ook in de cloud in gegevens raadplegen die door andere robotjes zijn aangeleerd. Het is uitgerust met camera's, locatie- en mapping software, wifi en artificiële intelligentie om zijn eigenaars te leren begrijpen.

.
© .

Het opgefriste toestel is ontworpen om meer op een echte (cartoon)hond te lijken, en zal na verloop van tijd zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Het robotje doet typische hondendingen en niet veel anders: het wandelt, geeft pootjes, zit, speelt met een bal, krabt achter zijn oren enzovoort. Het ding wordt vanaf januari verkocht voor zo'n 198.000 yen (1.490 euro), plus een maandelijks abonnement.

De originele Aibo werd twaalf jaar geleden gelanceerd, en in 2006 alweer ten grave gedragen. Het was een van de eerste 'huisrobots' in zijn soort. Dat het toestel nu in nieuwe versie wordt uitgebracht, kan aangeven dat Sony vooral zijn kunnen in artificiële intelligentie wil tonen. Door de prijs en de niche van de hond, zal het waarschijnlijk niet meteen een massaproduct worden.

De robot zal leren van zijn eigenaars en zijn omgeving, en zal ook in de cloud in gegevens raadplegen die door andere robotjes zijn aangeleerd. Het is uitgerust met camera's, locatie- en mapping software, wifi en artificiële intelligentie om zijn eigenaars te leren begrijpen.Het opgefriste toestel is ontworpen om meer op een echte (cartoon)hond te lijken, en zal na verloop van tijd zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Het robotje doet typische hondendingen en niet veel anders: het wandelt, geeft pootjes, zit, speelt met een bal, krabt achter zijn oren enzovoort. Het ding wordt vanaf januari verkocht voor zo'n 198.000 yen (1.490 euro), plus een maandelijks abonnement. De originele Aibo werd twaalf jaar geleden gelanceerd, en in 2006 alweer ten grave gedragen. Het was een van de eerste 'huisrobots' in zijn soort. Dat het toestel nu in nieuwe versie wordt uitgebracht, kan aangeven dat Sony vooral zijn kunnen in artificiële intelligentie wil tonen. Door de prijs en de niche van de hond, zal het waarschijnlijk niet meteen een massaproduct worden.