De Xperia XZ is het nieuwe toestel van Sony met de beste specificaties. De Xperia X Compact heeft een 4,6 inch-scherm en is de kleinere variant van de Xperia X die de fabrikant deze zomer lanceerde. De XZ heeft een scherm van 5,2 inch. De XZ beschikt over de Snapdragon 820 en de Compact heeft de minder krachtige Snapdragon 650. Beide apparaten hebben 3GB RAM en 32GB opslag.

Opvallende camera

Wat vooral opvalt bij deze toestellen is de camera en de vernieuwde software die daar bij hoort. Door de 'Triple image sensing' ontstaat er een nauwkeurige autofocus en witbalans. Die beeldstabilisatie zorgt er bovendien voor dat foto's er niet vaak meer bewogen uitzien.

De beide toestellen krijgen daarnaast een vingerafdrukscanner mee (in de knop op de zijkant) en hebben dus een 23 megapixel camera op de achterkant. Op de voorzijde zit een camera met 13 megapixels en een groothoeklens.

De Xperia X Compact komt deze maand uit voor 449 euro. De XZ is in oktober verkrijgbaar en kost dan 699 euro.

De Xperia XZ is het nieuwe toestel van Sony met de beste specificaties. De Xperia X Compact heeft een 4,6 inch-scherm en is de kleinere variant van de Xperia X die de fabrikant deze zomer lanceerde. De XZ heeft een scherm van 5,2 inch. De XZ beschikt over de Snapdragon 820 en de Compact heeft de minder krachtige Snapdragon 650. Beide apparaten hebben 3GB RAM en 32GB opslag.Opvallende cameraWat vooral opvalt bij deze toestellen is de camera en de vernieuwde software die daar bij hoort. Door de 'Triple image sensing' ontstaat er een nauwkeurige autofocus en witbalans. Die beeldstabilisatie zorgt er bovendien voor dat foto's er niet vaak meer bewogen uitzien. De beide toestellen krijgen daarnaast een vingerafdrukscanner mee (in de knop op de zijkant) en hebben dus een 23 megapixel camera op de achterkant. Op de voorzijde zit een camera met 13 megapixels en een groothoeklens.De Xperia X Compact komt deze maand uit voor 449 euro. De XZ is in oktober verkrijgbaar en kost dan 699 euro.