De lichte sensor (8 gram), die begin januari tijdens de gadgetbeurs CES werd voorgesteld, moet onderaan de steel van een tennisracket worden bevestigd. Via een bluetoothverbinding komen er dan gegevens op de tablet of smartphone van de speler terecht. Het is daarbij de bedoeling het tennisspel in kaart te brengen en te analyseren.

De sensor zou onder meer het totale aantal slagen, de verschillende soorten slagen, het effect van de bal op het racket, de snelheid van het racket, en de rotaties van de bal kunnen meten. Die gegevens moeten de speler in staat stellen zijn techniek bij te sturen.

De 'Smart Tennis sensor' zal eind mei beschikbaar zijn tegen een prijs die schommelt rond de 18.000 Japanse yen (omgerekend ongeveer 130 euro) .

Helemaal afgerond blijkt het nieuwe product van Sony nog niet. Zo zou de slimme sensor momenteel nog niet compatibel zijn met een aantal tennisrackets van het Japanse merk Yonex, en blijft het onduidelijk wanneer Sony zijn marketingplannen voor de buitenlandse markt ontvouwt. (AFP/BO)

De lichte sensor (8 gram), die begin januari tijdens de gadgetbeurs CES werd voorgesteld, moet onderaan de steel van een tennisracket worden bevestigd. Via een bluetoothverbinding komen er dan gegevens op de tablet of smartphone van de speler terecht. Het is daarbij de bedoeling het tennisspel in kaart te brengen en te analyseren.De sensor zou onder meer het totale aantal slagen, de verschillende soorten slagen, het effect van de bal op het racket, de snelheid van het racket, en de rotaties van de bal kunnen meten. Die gegevens moeten de speler in staat stellen zijn techniek bij te sturen.De 'Smart Tennis sensor' zal eind mei beschikbaar zijn tegen een prijs die schommelt rond de 18.000 Japanse yen (omgerekend ongeveer 130 euro) .Helemaal afgerond blijkt het nieuwe product van Sony nog niet. Zo zou de slimme sensor momenteel nog niet compatibel zijn met een aantal tennisrackets van het Japanse merk Yonex, en blijft het onduidelijk wanneer Sony zijn marketingplannen voor de buitenlandse markt ontvouwt. (AFP/BO)