Sony lanceerde dit jaar zijn SmartWatch 2, en lijkt nu de draagbare technologie naar een nog hoger niveau te willen tillen. De Japanse hardwarefabrikant heeft namelijk een patentaanvraag ingediend voor een haarstukje met een elektronische component: de SmartWig.

Volgens het patent zou je met deze 'slimme pruik' kunnen navigeren terwijl je in de auto zit, maar je zou het ook kunnen gebruiken om je bloeddruk te meten of om van PowerPoint-slides te veranderen tijdens een presentatie door met je wenkbrauwen te fronsen.

Het haarstuk - dat gemaakt kan zijn van mensenhaar of paardenhaar, maar ook van wol, veren of haar van een yak of buffalo - wordt uitgerust met een camera, een laser en een gps-sensor, en kan gekoppeld worden aan een tweede apparaat, zoals een smartphone.

Een prototype van de SmartWig is er vooralsnog niet.

Sony lanceerde dit jaar zijn SmartWatch 2, en lijkt nu de draagbare technologie naar een nog hoger niveau te willen tillen. De Japanse hardwarefabrikant heeft namelijk een patentaanvraag ingediend voor een haarstukje met een elektronische component: de SmartWig. Volgens het patent zou je met deze 'slimme pruik' kunnen navigeren terwijl je in de auto zit, maar je zou het ook kunnen gebruiken om je bloeddruk te meten of om van PowerPoint-slides te veranderen tijdens een presentatie door met je wenkbrauwen te fronsen. Het haarstuk - dat gemaakt kan zijn van mensenhaar of paardenhaar, maar ook van wol, veren of haar van een yak of buffalo - wordt uitgerust met een camera, een laser en een gps-sensor, en kan gekoppeld worden aan een tweede apparaat, zoals een smartphone. Een prototype van de SmartWig is er vooralsnog niet.