Bij Sony Europe Belgium, gevestigd in Zaventem, staan 55 van de 340 banen op de tocht.

Dat is bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zo bevestigt een woordvoerster. Het is een gevolg van de wereldwijde herstructurering bij het Japanse elektronicaconcern waarbij 10.000 banen bedreigd zijn.

De cijfers hebben betrekking op Sony Europe Belgium, een van de in Zaventem gevestigde departementen. Volgende donderdag zou er een eerste maal overlegd worden. Over andere departementen van Sony in België, is er volgens de woordvoerster nog geen duidelijkheid. Sony stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in België.

De christelijke bediendebond LBC-NVK verwacht dat bij het ook in Zaventem gevestigde SBNL (de verkooporganisatie voor de Benelux), waar ruim 50 mensen werken, banen zullen sneuvelen en spreekt in een persbericht van "zowat zestig jobs" die bij Sony in België afgebouwd zouden worden.

Bron: Belga

Bij Sony Europe Belgium, gevestigd in Zaventem, staan 55 van de 340 banen op de tocht. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zo bevestigt een woordvoerster. Het is een gevolg van de wereldwijde herstructurering bij het Japanse elektronicaconcern waarbij 10.000 banen bedreigd zijn. De cijfers hebben betrekking op Sony Europe Belgium, een van de in Zaventem gevestigde departementen. Volgende donderdag zou er een eerste maal overlegd worden. Over andere departementen van Sony in België, is er volgens de woordvoerster nog geen duidelijkheid. Sony stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in België. De christelijke bediendebond LBC-NVK verwacht dat bij het ook in Zaventem gevestigde SBNL (de verkooporganisatie voor de Benelux), waar ruim 50 mensen werken, banen zullen sneuvelen en spreekt in een persbericht van "zowat zestig jobs" die bij Sony in België afgebouwd zouden worden. Bron: Belga