Het Japanse elektronicaconcern Sony gaat 3.000 à 4.000 banen schrappen in eigen land. De aankondiging vrijdag maakt deel uit van het in april bekendgemaakte herstructureringsplan.

In het Japanse hoofdkantoor van Sony daalt het personeelsbestand met een vijfde. Een fabriek in Minokamo gaat in maart volgend jaar dicht. De productie van lenzen verhuist van Minokamo naar de Sony-vestiging van Kohda.

De Japanse elektronicasector heeft het moeilijk. De economische conjunctuur is negatief en daarenboven lijdt de sector onder de dure yen, die weegt op de export. Sony gaf deze zomer nog een winstwaarschuwing.

In België heeft het elektronicaconcern een vestiging in Zaventem. Dit schrapte in april in het kader van het herstructureringsplan een vijftigtal banen.

Bron: Belga

Het Japanse elektronicaconcern Sony gaat 3.000 à 4.000 banen schrappen in eigen land. De aankondiging vrijdag maakt deel uit van het in april bekendgemaakte herstructureringsplan. In het Japanse hoofdkantoor van Sony daalt het personeelsbestand met een vijfde. Een fabriek in Minokamo gaat in maart volgend jaar dicht. De productie van lenzen verhuist van Minokamo naar de Sony-vestiging van Kohda. De Japanse elektronicasector heeft het moeilijk. De economische conjunctuur is negatief en daarenboven lijdt de sector onder de dure yen, die weegt op de export. Sony gaf deze zomer nog een winstwaarschuwing. In België heeft het elektronicaconcern een vestiging in Zaventem. Dit schrapte in april in het kader van het herstructureringsplan een vijftigtal banen. Bron: Belga