Het gaat om de joint-venture Aerosense Inc. die het samen met Japanse roboticabedrijf ZMP vorige maand heeft opricht. Daarbij heeft Sony met 50,005 procent van de aandelen een kleine meerderheid.

Het bedrijf begon deze maand zijn activiteiten en intussen is er ook een eerste video klaar van een testvlucht. Daarin zien we hoe een drone verticaal opstijgt en vervolgens horizontaal rondvliegt.

De bedoeling is om dronediensten, dus geen drones zelf, te leveren in sectoren als bouw, logistiek en landbouw. Het gaat daarbij onder meer om geautomatiseerde drones die beelden kunnen maken en verwerken in de cloud om bijvoorbeeld te meten, observeren of inspecteren. Dat geeft Sony de gelegenheid om een deel van zijn camera- en smartphonetechnologie ook in andere markten in te zetten.

Het gaat om de joint-venture Aerosense Inc. die het samen met Japanse roboticabedrijf ZMP vorige maand heeft opricht. Daarbij heeft Sony met 50,005 procent van de aandelen een kleine meerderheid.Het bedrijf begon deze maand zijn activiteiten en intussen is er ook een eerste video klaar van een testvlucht. Daarin zien we hoe een drone verticaal opstijgt en vervolgens horizontaal rondvliegt.De bedoeling is om dronediensten, dus geen drones zelf, te leveren in sectoren als bouw, logistiek en landbouw. Het gaat daarbij onder meer om geautomatiseerde drones die beelden kunnen maken en verwerken in de cloud om bijvoorbeeld te meten, observeren of inspecteren. Dat geeft Sony de gelegenheid om een deel van zijn camera- en smartphonetechnologie ook in andere markten in te zetten.