Sony stapt uit de joint venture die het concern zeven jaar geleden oprichtte om LCD-schermen te produceren samen met Samsung. Samsung koopt Sony uit voor 719,5 miljoen euro.

De voormalige joint venture S-LCD, die LCD-schermen produceerde voor televisietoestellen, gsm's, laptops en fototoestellen, zal door de overname door Samsung een volwaardige dochteronderneming worden van 's werelds grootste fabrikant van LCD-televisies. Sony neemt op de transactie een eenmalige kost van 846 miljoen dollar (647 miljoen euro) voor zijn rekening.

Beide partijen hebben afgesproken dat Samsung Sony van LCD-schermen blijft voorzien. Ook voor het ontwikkelen van de technologie zullen beide technologiebedrijven blijven samenwerken.

Sony, dat al een tijd kampte met verlies in zijn tv-tak, wil zich zo verzekeren van een "flexibele en stabiele aanvoer van LCD-schermen door Samsung, gebaseerd op marktprijzen". Tegelijkertijd ontlast de Japanse groep zich van de verantwoordelijkheid en de kost van productie-eenheden. Samsung zelf verwacht zich aan een grotere efficiëntie bij de toekomstige productie.

Begin november deelde Sony mee dat het concern het afgelopen kwartaal een verlies had geboekt van 27 miljard yen (252 miljoen euro). Tegen het einde van het boekjaar, in maart, verwacht de groep een nettoverlies van 90 miljard yen (840 miljoen euro). Reden voor de verliezen zijn een zwakke vraag naar televisietoestellen in de VS en West-Europa, de sterke yen en de overstromingen in Thailand.

Bron: Belga/DPA

Sony stapt uit de joint venture die het concern zeven jaar geleden oprichtte om LCD-schermen te produceren samen met Samsung. Samsung koopt Sony uit voor 719,5 miljoen euro. De voormalige joint venture S-LCD, die LCD-schermen produceerde voor televisietoestellen, gsm's, laptops en fototoestellen, zal door de overname door Samsung een volwaardige dochteronderneming worden van 's werelds grootste fabrikant van LCD-televisies. Sony neemt op de transactie een eenmalige kost van 846 miljoen dollar (647 miljoen euro) voor zijn rekening. Beide partijen hebben afgesproken dat Samsung Sony van LCD-schermen blijft voorzien. Ook voor het ontwikkelen van de technologie zullen beide technologiebedrijven blijven samenwerken. Sony, dat al een tijd kampte met verlies in zijn tv-tak, wil zich zo verzekeren van een "flexibele en stabiele aanvoer van LCD-schermen door Samsung, gebaseerd op marktprijzen". Tegelijkertijd ontlast de Japanse groep zich van de verantwoordelijkheid en de kost van productie-eenheden. Samsung zelf verwacht zich aan een grotere efficiëntie bij de toekomstige productie. Begin november deelde Sony mee dat het concern het afgelopen kwartaal een verlies had geboekt van 27 miljard yen (252 miljoen euro). Tegen het einde van het boekjaar, in maart, verwacht de groep een nettoverlies van 90 miljard yen (840 miljoen euro). Reden voor de verliezen zijn een zwakke vraag naar televisietoestellen in de VS en West-Europa, de sterke yen en de overstromingen in Thailand. Bron: Belga/DPA