Na het topmodel Xperia Z, heeft Sony nu twee nieuwe smartphones voor het middensegment aan zijn Xperia-lijn toegevoegd: de Xperia SP en de Xperia L.

De Xperia SP - met zijn prijskaartje van 399 euro een betaalbare smartphone, maar wel het duurste model van de twee - draait op Android 4.1 en beschikt over een scherm van 4,6 inch met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een dualcore-processor van 1,7 GHz, een camera van 8 megapixels, een geheugen van 8 GB, een batterij van 2.370 mAh en 4G-ondersteuning. De Xperia SP heeft ook een 'notificatiebalk' aan de onderkant, die oplicht wanneer je berichten of oproepen ontvangt en die knippert op het ritme van je muziek.

Het kleinere broertje - de Xperia L - kost 279 euro, en moet het dan ook met iets minder stellen: een scherm van 4,3 inch met een resolutie van 854 bij 480 pixels, een dualcore-processor van 1GHz en een batterij van 1.750 mAh. Camera en geheugencapaciteit zijn wel evenwaardig aan de Xperia SP.

Beide toestellen hebben ook een NFC-chip en een energiebesparende Stamina-modus.

De twee nieuwe Sony-telefoons worden in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verwacht.

Na het topmodel Xperia Z, heeft Sony nu twee nieuwe smartphones voor het middensegment aan zijn Xperia-lijn toegevoegd: de Xperia SP en de Xperia L. De Xperia SP - met zijn prijskaartje van 399 euro een betaalbare smartphone, maar wel het duurste model van de twee - draait op Android 4.1 en beschikt over een scherm van 4,6 inch met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een dualcore-processor van 1,7 GHz, een camera van 8 megapixels, een geheugen van 8 GB, een batterij van 2.370 mAh en 4G-ondersteuning. De Xperia SP heeft ook een 'notificatiebalk' aan de onderkant, die oplicht wanneer je berichten of oproepen ontvangt en die knippert op het ritme van je muziek. Het kleinere broertje - de Xperia L - kost 279 euro, en moet het dan ook met iets minder stellen: een scherm van 4,3 inch met een resolutie van 854 bij 480 pixels, een dualcore-processor van 1GHz en een batterij van 1.750 mAh. Camera en geheugencapaciteit zijn wel evenwaardig aan de Xperia SP. Beide toestellen hebben ook een NFC-chip en een energiebesparende Stamina-modus. De twee nieuwe Sony-telefoons worden in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verwacht.