Betamax bestaat sinds 1975 en was de grote concurrent van VHS, de tapes die de standaard werden bij videorecorders. Voor de jongere generaties: Videorecorders zijn de voorlopers van de dvd-recorder en voor de nog jongere generatie: dvd-recorders zijn de voorloper van de settopbox (decoder) waarmee je vandaag programma's opneemt.

De kwaliteit van Betamax was destijds beter dan VCR, maar lagere prijzen in de toestellen, maar ook de steun van bepaalde filmproducenten, beslisten in het voordeel van VCR.

Toch is Sony nooit echt met de Betamax-tapes gestopt. De recorders werden nog tot 2002 geproduceerd maar vanaf maart 2016 zal het ook stoppen met productie van cassettes.

Tegelijk stopt het bedrijf ook met de MicroMV cassettes die voornamelijk werden gebruikt in videocamera's. Beide producten zijn vandaag hopeloos verouderd en zijn vandaag vervangen door digitale opnames die worden bewaard op geheugenkaarten.

Betamax bestaat sinds 1975 en was de grote concurrent van VHS, de tapes die de standaard werden bij videorecorders. Voor de jongere generaties: Videorecorders zijn de voorlopers van de dvd-recorder en voor de nog jongere generatie: dvd-recorders zijn de voorloper van de settopbox (decoder) waarmee je vandaag programma's opneemt.De kwaliteit van Betamax was destijds beter dan VCR, maar lagere prijzen in de toestellen, maar ook de steun van bepaalde filmproducenten, beslisten in het voordeel van VCR.Toch is Sony nooit echt met de Betamax-tapes gestopt. De recorders werden nog tot 2002 geproduceerd maar vanaf maart 2016 zal het ook stoppen met productie van cassettes.Tegelijk stopt het bedrijf ook met de MicroMV cassettes die voornamelijk werden gebruikt in videocamera's. Beide producten zijn vandaag hopeloos verouderd en zijn vandaag vervangen door digitale opnames die worden bewaard op geheugenkaarten.