Tot nu toe ging Sony uit van een jaarverlies van 50 miljard yen, maar het zal nu bijkomend een waardevermindering boeken van 180 miljard yen op zijn afdeling mobiele telefonie, omwille van de hevige concurrentie op de smartphonemarkt.

Ook operationeel duikt Sony dit boekjaar waarschijnlijk in de rode cijfers. Het concern voorziet een operationeel verlies van 40 miljard yen, waar eerder nog op een winst van 140 miljard yen werd gerekend. De omzetprognose blijft behouden op 7.800 miljard yen. Sony was vijf van de voorbije zes jaar verlieslatend. Vorig jaar bedroeg het nettoverlies 128 miljard yen. Het boekjaar van het Japanse bedrijf eindigt op 31 maart.

Begin deze maand stelde het bedrijf nog een aantal nieuwe smartphones, tablets en wearables voor. (Belga/PVL)

Tot nu toe ging Sony uit van een jaarverlies van 50 miljard yen, maar het zal nu bijkomend een waardevermindering boeken van 180 miljard yen op zijn afdeling mobiele telefonie, omwille van de hevige concurrentie op de smartphonemarkt. Ook operationeel duikt Sony dit boekjaar waarschijnlijk in de rode cijfers. Het concern voorziet een operationeel verlies van 40 miljard yen, waar eerder nog op een winst van 140 miljard yen werd gerekend. De omzetprognose blijft behouden op 7.800 miljard yen. Sony was vijf van de voorbije zes jaar verlieslatend. Vorig jaar bedroeg het nettoverlies 128 miljard yen. Het boekjaar van het Japanse bedrijf eindigt op 31 maart.Begin deze maand stelde het bedrijf nog een aantal nieuwe smartphones, tablets en wearables voor. (Belga/PVL)