Sony werkt aan contactlens die foto's kan nemen

03/05/16 om 11:11 - Bijgewerkt om 13:32

Bron: Datanews

Sony denkt na over een slimme contactlens die foto's kan nemen en tonen. Al is het niet duidelijk wanneer het zover zal zijn.

Sony werkt aan contactlens die foto's kan nemen

© iStock

Het gaat om een patentaanvraag ontdekt door Sony Alpha Rumors dat het heeft over slimme contactlezen die een foto nemen wanneer de drager knippert. Het beeld kan draadloos worden verzonden naar een smartphone of pc en de drager kan de beelden ook herbekijken op de lens. Het patent omschrijft ook functies als zoom, focus en de opening van het diafragma.

Het patent toont aan dat de Japanse beeldspecialist nadenkt over slimme lenzen als wearable. Al moeten we tegelijk nuanceren dat bedrijven vaak jaren op voorhand technologie patenteren. We weten dus niet hoe vergevorderd Sony momenteel is, laat staan of zo'n lens ooit op de markt komt.

.

. © .

Sony is overigens niet de enige speler op die markt. Zowel Google als Samsung toonden al hun ambities rond slimme lenzen. Maar ook in België, onder meer aan de universiteit van Gent, wordt al enkele jaren onderzoek gedaan naar vergelijkbare innovaties.