Het nieuw systeem bouwt voort op Sony's al bestaande Digital Rights Management-systeem dat de verspreiding van auteursrechtelijk beschermd materiaal bijhoudt.

Volgens Sony zal de integratie van blockchain ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om die informatie te vervalsen omdat alle gebruikers kunnen verifiëren door wie en wanneer een werk werd aangemaakt.

Vorig jaar kondigde Sony al aan dat het de IBM-blockchain zou gebruiken om educatief materiaal beter te beschermen. Nu overweegt Sony om naast elektronische schoolboeken en andere educatieve inhoud, hiermee ook de rechten op muziek, films, VR-materiaal en e-books te beheren.

Het nieuw systeem bouwt voort op Sony's al bestaande Digital Rights Management-systeem dat de verspreiding van auteursrechtelijk beschermd materiaal bijhoudt. Volgens Sony zal de integratie van blockchain ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om die informatie te vervalsen omdat alle gebruikers kunnen verifiëren door wie en wanneer een werk werd aangemaakt.Vorig jaar kondigde Sony al aan dat het de IBM-blockchain zou gebruiken om educatief materiaal beter te beschermen. Nu overweegt Sony om naast elektronische schoolboeken en andere educatieve inhoud, hiermee ook de rechten op muziek, films, VR-materiaal en e-books te beheren.