De Japanse elektronicagigant Sony zou zijn pc-afdeling van de hand willen doen, melden Japanse media.

Voglens de zakenkrant Nikkei Asia Review zou de deal tot 50 miljard yen (365 miljoen euro) waard zijn. De overnemer zou het merk Vaio kunnen blijven gebruiken voor personal computers, zegt het persagentschap Jiji, dat zich baseert op "geïnformeerde bronnen".

Sony lanceerde Vaio in 1996. Op het hoogtepunt werden jaarlijks 8,7 miljoen pc's verscheept, maar de verkoop zou dit jaar onder de 6 miljoen eenheden zakken.

De mogelijke verkoop van Sony's pc-activiteiten kadert in een reorganisatie waarbij de focus steeds meer op de smartphonemarkt komt te liggen. (Belga/MI)

De Japanse elektronicagigant Sony zou zijn pc-afdeling van de hand willen doen, melden Japanse media.Voglens de zakenkrant Nikkei Asia Review zou de deal tot 50 miljard yen (365 miljoen euro) waard zijn. De overnemer zou het merk Vaio kunnen blijven gebruiken voor personal computers, zegt het persagentschap Jiji, dat zich baseert op "geïnformeerde bronnen". Sony lanceerde Vaio in 1996. Op het hoogtepunt werden jaarlijks 8,7 miljoen pc's verscheept, maar de verkoop zou dit jaar onder de 6 miljoen eenheden zakken. De mogelijke verkoop van Sony's pc-activiteiten kadert in een reorganisatie waarbij de focus steeds meer op de smartphonemarkt komt te liggen. (Belga/MI)