Het Japanse concern Sony zal zijn onlangs gekraakte online netwerk van de spelconsole Playstation "binnenkort" opnieuw opstarten. Juni wordt in de internationale pers als meest waarschijnlijke datum genoemd.

Op een persconferentie stelde topman Kazuo Hirai dat er tot dusver geen bewijzen zijn dat de kraak van Playstation Network ervoor heeft gezorgd dat de betaalgegevens van consumenten in handen zijn gevallen van piraten. Het wordt evenmin uitgesloten. Hirai bood wel zijn excuses aan aan de cliënten wier persoonlijke gegevens te grabbel zijn gegooid.

Sony heeft extra veiligheidsmaatregelen aangebracht aan het netwerk. Zo worden de gegevens beter beveiligd en zou een nieuwe aanval veel sneller ontdekt moeten worden. Het bedrijf wil nu binnen de week het netwerk opnieuw op gang brengen. Dat zal stap per stap gebeuren en regio per regio. In een eerste fase worden de spelletjes-, muziek- en videodiensten opnieuw opgestart.

Sony moest op 20 april zijn Playstation Network sluiten nadat hackers erin slaagden het netwerk te kraken en de persoonlijke gegevens van de verbruikers te ontvreemden. Via Playstation Network kunnen gamers online spelen. Het netwerk telt 75 miljoen ingeschreven gebruikers. Een aanval noopte eveneens tot de sluiting van de online muziekdienst van Sony, Qriocity. Ook die dienst wordt binnenkort weer gelanceerd.

Bron: Belga

Het Japanse concern Sony zal zijn onlangs gekraakte online netwerk van de spelconsole Playstation "binnenkort" opnieuw opstarten. Juni wordt in de internationale pers als meest waarschijnlijke datum genoemd. Op een persconferentie stelde topman Kazuo Hirai dat er tot dusver geen bewijzen zijn dat de kraak van Playstation Network ervoor heeft gezorgd dat de betaalgegevens van consumenten in handen zijn gevallen van piraten. Het wordt evenmin uitgesloten. Hirai bood wel zijn excuses aan aan de cliënten wier persoonlijke gegevens te grabbel zijn gegooid. Sony heeft extra veiligheidsmaatregelen aangebracht aan het netwerk. Zo worden de gegevens beter beveiligd en zou een nieuwe aanval veel sneller ontdekt moeten worden. Het bedrijf wil nu binnen de week het netwerk opnieuw op gang brengen. Dat zal stap per stap gebeuren en regio per regio. In een eerste fase worden de spelletjes-, muziek- en videodiensten opnieuw opgestart. Sony moest op 20 april zijn Playstation Network sluiten nadat hackers erin slaagden het netwerk te kraken en de persoonlijke gegevens van de verbruikers te ontvreemden. Via Playstation Network kunnen gamers online spelen. Het netwerk telt 75 miljoen ingeschreven gebruikers. Een aanval noopte eveneens tot de sluiting van de online muziekdienst van Sony, Qriocity. Ook die dienst wordt binnenkort weer gelanceerd. Bron: Belga