Een hackerscollectief genaamd Lizard Squad beweerde donderdag op Twitter dat het de online netwerken Xbox Live en PlayStation Network (PSN) aangevallen had. Een slechter tijdstip was voor Microsoft en Sony bijna niet denkbaar, want veel gamers hadden net een nieuwe spelcomputer of een game onder de kerstboom gevonden.

Het collectief liet weten te zullen stoppen als voldoende gamers hun verklaringen zouden "retweeten" of doorsturen. Volgens Sony ging het om een cyberaanval waarbij de server overspoeld werd met een kunstmatig gegenereerde datavloed. Mogelijk kunnen er nog storingen optreden in het netwerk, zo luidt het.

Het netwerk van Xbox, de gameconsole van Microsoft, werkte tegen zaterdagochtend opnieuw normaal.

Een hackerscollectief genaamd Lizard Squad beweerde donderdag op Twitter dat het de online netwerken Xbox Live en PlayStation Network (PSN) aangevallen had. Een slechter tijdstip was voor Microsoft en Sony bijna niet denkbaar, want veel gamers hadden net een nieuwe spelcomputer of een game onder de kerstboom gevonden. Het collectief liet weten te zullen stoppen als voldoende gamers hun verklaringen zouden "retweeten" of doorsturen. Volgens Sony ging het om een cyberaanval waarbij de server overspoeld werd met een kunstmatig gegenereerde datavloed. Mogelijk kunnen er nog storingen optreden in het netwerk, zo luidt het. Het netwerk van Xbox, de gameconsole van Microsoft, werkte tegen zaterdagochtend opnieuw normaal.