Na een hoop verwikkelingen en een eindeloze reeks procedures ging het contract voor de vernieuwing van de pc's in het middelbaar onderwijs van de Franse Gemeenschap naar het pc-assemblagebedrijf Priminfo uit Namen. De leverancier koos Sophos als antivirusoplossing.

Het Cyberclasse-project plant de eerstvolgende maanden (wellicht december want er is nog geen uitsluitsel over het meubilair waarvoor momenteel drie offertes lopen) de uitrol van 40.000 dual boot pc's en mac's (onder Windows Vista/Ubuntu enMacOS/Ubuntu). Daar is een bedrag van 26,6 miljoen euro mee gemoeid, de helft van de jaaromzet van Priminfo dat 15 mensen vrijmaakt voor de opdracht. De oudste, nog bestaande toestellen worden eerst vervangen. Priminfo trekt de voorwaarden van het contract ook door naar de leerkrachten die bij de aankoop van een pc voor eigen gebruik van gunsttarieven zullen kunnen genieten.

Het pc-contract met de Waalse overheid voorzag ook in software en een beveiligingspakket en dat laatste is dus Sophos geworden. Dat het product platformonafhankelijk is en in dezelfde vorm ook op Linux draait, gaf de doorslag. Belangrijk pluspunten waren voorts de aantrekkelijke prijs en de positieve feedback van nogal wat Priminfo-klanten op het Sophos-product.

In het Cyberclasse-contract ontbreekt nu nog alleen de naam van de helpdeskleverancier.

Na een hoop verwikkelingen en een eindeloze reeks procedures ging het contract voor de vernieuwing van de pc's in het middelbaar onderwijs van de Franse Gemeenschap naar het pc-assemblagebedrijf Priminfo uit Namen. De leverancier koos Sophos als antivirusoplossing. Het Cyberclasse-project plant de eerstvolgende maanden (wellicht december want er is nog geen uitsluitsel over het meubilair waarvoor momenteel drie offertes lopen) de uitrol van 40.000 dual boot pc's en mac's (onder Windows Vista/Ubuntu enMacOS/Ubuntu). Daar is een bedrag van 26,6 miljoen euro mee gemoeid, de helft van de jaaromzet van Priminfo dat 15 mensen vrijmaakt voor de opdracht. De oudste, nog bestaande toestellen worden eerst vervangen. Priminfo trekt de voorwaarden van het contract ook door naar de leerkrachten die bij de aankoop van een pc voor eigen gebruik van gunsttarieven zullen kunnen genieten. Het pc-contract met de Waalse overheid voorzag ook in software en een beveiligingspakket en dat laatste is dus Sophos geworden. Dat het product platformonafhankelijk is en in dezelfde vorm ook op Linux draait, gaf de doorslag. Belangrijk pluspunten waren voorts de aantrekkelijke prijs en de positieve feedback van nogal wat Priminfo-klanten op het Sophos-product. In het Cyberclasse-contract ontbreekt nu nog alleen de naam van de helpdeskleverancier.