Het Duitse bedrijf maakt dit jaar een aantal belangrijke stappen. SoundCloud introduceerde vier maanden geleden een betaald abonnement, SoundCloud Go, en sloot in maart een deal met platenlabel Sony Music Entertainment. Van de grote labels was Sony het enige waar SoundCloud nog geen licentieovereenkomst had.

Het is onduidelijk of het bedrijf er in slaagt om gebruikers van de gratis versie te verleiden een abonnement op Go te nemen. Ook is niet duidelijk hoe SoundCloud er financieel voor staat. De laatste financiële rapportage ging over 2014.

(ANP/WK)

Het Duitse bedrijf maakt dit jaar een aantal belangrijke stappen. SoundCloud introduceerde vier maanden geleden een betaald abonnement, SoundCloud Go, en sloot in maart een deal met platenlabel Sony Music Entertainment. Van de grote labels was Sony het enige waar SoundCloud nog geen licentieovereenkomst had.Het is onduidelijk of het bedrijf er in slaagt om gebruikers van de gratis versie te verleiden een abonnement op Go te nemen. Ook is niet duidelijk hoe SoundCloud er financieel voor staat. De laatste financiële rapportage ging over 2014.(ANP/WK)