Uw draadloos netwerk (gedeeltelijk) met iedereen delen, dat is een manier om de digitale kloof te dichten, klinkt het bij de S.PA.

Europees parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Kathleen Van Brempt van de SP.A lanceert het idee in de krant De Standaard. Wifi-delen houdt in dat je je draadloze internetverbinding twee signalen laat uitzenden, één intern en één extern. Het interne signaal blijft een beveiligd, persoonlijk netwerk, het andere is toegankelijk voor iedereen. Zo zou op straat iedereen gratis op het web kunnen en dat zou dan weer goed zijn voor het dichten van de digitale kloof, aldus Van Brempt.

"Stadsdiensten, winkels, restaurants, bars maar ook particulieren kunnen dan hun draadloos netwerk delen met de buurt", zegt ze in De Standaard. Dat zou dan een antwoord zijn op de hotspots van Belgacom en Telenet, die volgens Van Brempt vandaag weinig toegankelijk en duur zijn.

De SP.A-politica wil dat Antwerpen daarrond een pilootproject lanceert. Onder meer een initiatief als Fon, dat onder meer gesteund wordt door Google, Skype en BT, doet al aan wifi-delen, maar is bij ons nog nauwelijks ingeburgerd.

Uw draadloos netwerk (gedeeltelijk) met iedereen delen, dat is een manier om de digitale kloof te dichten, klinkt het bij de S.PA. Europees parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Kathleen Van Brempt van de SP.A lanceert het idee in de krant De Standaard. Wifi-delen houdt in dat je je draadloze internetverbinding twee signalen laat uitzenden, één intern en één extern. Het interne signaal blijft een beveiligd, persoonlijk netwerk, het andere is toegankelijk voor iedereen. Zo zou op straat iedereen gratis op het web kunnen en dat zou dan weer goed zijn voor het dichten van de digitale kloof, aldus Van Brempt. "Stadsdiensten, winkels, restaurants, bars maar ook particulieren kunnen dan hun draadloos netwerk delen met de buurt", zegt ze in De Standaard. Dat zou dan een antwoord zijn op de hotspots van Belgacom en Telenet, die volgens Van Brempt vandaag weinig toegankelijk en duur zijn. De SP.A-politica wil dat Antwerpen daarrond een pilootproject lanceert. Onder meer een initiatief als Fon, dat onder meer gesteund wordt door Google, Skype en BT, doet al aan wifi-delen, maar is bij ons nog nauwelijks ingeburgerd.