De buis krijgt een diameter van 1,8 meter en binnen een aantal maanden moet er met de bouw begonnen worden. Als hij eenmaal aangelegd is krijgen verschillende teams de kans om hun Pods - de karretjes die in de buis heen en weer gaan - te testen.

SpaceX-topman Elon Musk bedacht de Hyperloop in 2013 als optie voor supersnel vervoer. Het idee is om de Pods in de buizen te plaatsen waar weinig lucht is en daardoor weinig weerstand. Hierdoor kunnen er topsnelheden van ruim voor de 1000 kilometer per uur gehaald worden. Een reis van zes uur met de auto kan hierdoor met de Hyperloop beperkt worden tot een half uur.

Het testcircuit wordt aangelegd om verschillende teams van universiteiten en andere geïnteresseerden de kans te geven hun Pods te testen.

Elders in Californië komt nog een testcircuit van acht kilometer te staan, maar voordat die in gebruik genomen kan worden zijn we zeker twee jaar verder.

De buis krijgt een diameter van 1,8 meter en binnen een aantal maanden moet er met de bouw begonnen worden. Als hij eenmaal aangelegd is krijgen verschillende teams de kans om hun Pods - de karretjes die in de buis heen en weer gaan - te testen. SpaceX-topman Elon Musk bedacht de Hyperloop in 2013 als optie voor supersnel vervoer. Het idee is om de Pods in de buizen te plaatsen waar weinig lucht is en daardoor weinig weerstand. Hierdoor kunnen er topsnelheden van ruim voor de 1000 kilometer per uur gehaald worden. Een reis van zes uur met de auto kan hierdoor met de Hyperloop beperkt worden tot een half uur. Het testcircuit wordt aangelegd om verschillende teams van universiteiten en andere geïnteresseerden de kans te geven hun Pods te testen. Elders in Californië komt nog een testcircuit van acht kilometer te staan, maar voordat die in gebruik genomen kan worden zijn we zeker twee jaar verder.